Μήνυμα Ν. Γκαρά για τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου

844

Σαράντα επτά χρόνια μετά, ο αγώνας συνεχίζεται. Η μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανή.

Σαράντα επτά χρόνια μετά, το αίτημα και ο διαχρονικός αγώνας για Υγεία, Παιδεία και Εργασία για όλο το λαό, δείχνουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

Σαράντα επτά χρόνια μετά, οι αγώνες για Ελευθερία και Δημοκρατία εντείνονται και δυναμώνουν. Απέναντι στις πολιτικές μίας κυβέρνησης που επιτείνει την κοινωνική και οικονομική κρίση με τις πολιτικές της κι έχει επιλέξει να πορεύεται με αυταρχισμό και καταστολή.

Έχουμε χρέος να διατηρούμε την ιστορική μνήμη και να συνεχίζουμε τον αγώνα ειδικά τώρα, που η κοινωνία δοκιμάζεται από την τρέχουσα υγειονομική και οικονομική κρίση. Που η ανεργία και η ανασφάλεια αυξάνει, η Παιδεία και η Νεολαία στοχοποιείται, τα κοινωνικά δικαιώματα αμφισβητούνται.

Ο αγώνας για πρόοδο, κοινωνική χειραφέτηση, ευημερία, ελευθερία και αξιοπρέπεια του λαού είναι διαρκής. Ο αγώνας για την προάσπιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας και την καταπολέμηση της ανεργίας και του αυταρχισμού, είναι διαχρονικός. Γι’ αυτό και τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι διαχρονικά και πάντα επίκαιρα.

Σήμερα τιμούμε τους ανιδιοτελείς αγωνιστές και αγωνίστριες που αντιστάθηκαν στη Χούντα κι έδωσαν τη ζωή τους.

Σήμερα τιμούμε τους αγώνες του ελληνικού λαού για Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Ψωμί, Υγεία, Παιδεία, Ελευθερία.