Νέες αλλαγές στα σούπερ μάρκετ: Αυτά τα είδη θα πωλούνται κατ’ εξαίρεση από σήμερα

1165

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι φέρει τη μεγάλη ευθύνη να ανοίξουν τα καταστήματα στις γιορτές. Τι αλλάζει στα είδη που πωλούν τα σούπερ μάρκετ…

Κουβέρτες, θερμαντικά σώματα και είδη για το ψύχος θα επιτραπεί να πωλούν τα σούπερ μάρκετ, ανακοίνωσε στο Blue Sky και στην εκπομπή Παρεμβάσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι φέρει τη μεγάλη ευθύνη να ανοίξουν τα καταστήματα στις γιορτές, τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο, καθώς αν η πανδημία ελεγχθεί το εμπόριο θα επιβιώσει, σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα. “Δεν είναι η ώρα της φασαρίας, δεν είναι η ώρα της γκρίνιας” τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ναι στις πωλήσεις ειδών για το κρύο

Αναφορικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε πως αύριο περνάει από τη Βουλή μια διάταξη, η οποία δίνει στο υπ. Ανάπτυξης το δικαίωμα να ελέγχουν το ποσοστό κέρδους που είχε μια εταιρία το Σεπτέμβριο και σήμερα και αν αυτό υπερβαίνει το 20%, θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Τέλος, όπως είπε, ότι σήμερα Τρίτη, θα έχει βγει σε ΦΕΚ, απόφαση ενόψει του κύματος ψύχους που αναμένεται, με την οποία θα επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση στα σούπερ μαρκετ να πωλούν είδη, όπως κουβέρτες, θερμαντικά σώματα, είδη γενικά που προστατεύουν από το κρύο.

Πότε θα ανοίξει η αγορά

Η απόφαση για το πότε και πώς θα ανοίξει η αγορά δεν θα ληφθεί αποκλειστικά από την κυβέρνηση, αλλά σε συνεργασία με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και με βάση την πορεία της πανδημίας, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας, χθες Δευτέρα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σε περίπου μια εβδομάδα, πρόσθεσε, θα υπάρχει μια καθαρή εικόνα της κατάστασης και μετά θα αρχίσει η συζήτηση αν μπορούμε να ανοίξουμε και πότε. Σε κάθε περίπτωση εξήγησε πως το υπουργείο Ανάπτυξης είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο και πως το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά.

Ο κ. Γεωργιάδης προειδοποίησε πως αν δεν μειωθούν τα κρούσματα και δεν ανοίξει η οικονομία η καταστροφή θα είναι τρομερή και σημείωσε πως ειδικά στο εμπόριο οι τζίροι μπορεί να φτάνουν το 35% με το 50% ολόκληρης της χρονιάς.

Πηγή: TheTOC.gr