Πρωτοβουλία για την «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου»

1156

Την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11:30 π.μ. στον αύλειο χώρο της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου πραγματοποιήθηκε από την Πρωτοβουλία για την «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής  Διδυμοτείχου» μια εκδήλωση συμπαράστασης προς την σχολή και το αβέβαιο μέλλον της στο Διδυμότειχο, αλλά και προς τους φοιτητές και τις οικογένειες τους που αγωνιούν για τις σπουδές τους χωρίς να  έχουν ξεκινήσει ακόμη.

Σκοπός της, να στείλουμε το μήνυμα της παραμονής της σχολής στο Διδυμότειχο, μετά την μεταφορά από τον κύριο Δήμαρχο Διδυμοτείχου της Νοσηλευτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης χωρίς την εξασφάλιση των αιτημάτων που έχουν καταγράφει σε υπόμνημα από την Επιτροπή Αγώνα των πολιτικών φορέων δηλαδή την έδρα του στο Διδυμότειχο και πριν ακόμη πάρει την απόφαση της, η ανεξάρτητη αρχή και το υπουργείο παιδείας, με σχετικό νομοσχέδιο για μεταφορά της έδρας της σχολής στην Αλεξανδρούπολη.

Η συγκέντρωση έλαβε χώρα με την αλλαγή του Νομού Έβρου σε επίπεδο συναγερμού 2 λόγω covid-19  επιτρέποντας μόνο 50 άτομα σε ανοιχτές εκδηλώσεις, χωρίς αυτό να ισχύει μια εβδομάδα πριν που στάλθηκαν οι προσκλήσεις.

Την εκδήλωση άνοιξαν με ομιλίες τους από την Συντονιστική Επιτροπή ο Φυδανάκης Παναγιώτης, Πρόεδρος των αιμοδοτών Ν. Έβρου, η Έφη Μπουτζίκα, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και ο Δημήτρης Δερβεντλής,  Γραμματέας της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου. Αναφέρθηκαν στις επαφές και ενέργειες που προέβησαν ως επιτροπή και εξέφρασαν όλους τους λόγους για την παραμονή και ενίσχυση της σχολής στο Διδυμοτείχου με κεντρικό σύνθημα «Μην γκρεμίζετε το Κάστρο μας».

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των βουλευτών του νομού οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω της συζήτησης που πραγματοποιείται στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας στον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα. Για τον λόγο αυτό ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δημοσχάκης έστειλε επιστολή εκφράζοντας την στήριξη του στον αγώνα. Παρών έδωσε ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μαλτέζος, καθώς και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σταμάτης Γκατζίδης.  Ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Μέτιος Χρήστος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, τηλεφωνικά εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση του. Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Χατζηγιάννογλου λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων εκπροσωπήθηκε από την Αντιδήμαρχο κ. Θεοδοσίου. Επίσης τον λόγο πήραν οι Αρχηγοί των Παρατάξεων ο κ. Χρήστος Τοκαμάνης, ο κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο κ. Κώστας Δημητρίου και ο κ. Θόδωρος Σκίνδρης και κλείνοντας ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου και καθηγητής της Σχολής κ. Παπανδρούδης.

Στο τέλος, κατά την ανάγνωση των 173 συλλόγων και φορέων που συμμετέχουν στο ψήφισμα και στηρίζουν την προσπάθεια, σταλθήκαν στον ουρανό 14  ιπτάμενα φαναράκια  όσα και τα χρόνια λειτουργίας της σχολής στο Διδυμότειχο, με μήνυμα τις Αξιώσεις και την παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής στο Διδυμότειχο.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους εκπροσώπους Σωματείων, φορέων και κοινωνικών  Συλλόγων για την συμμέτοχη τους αλλά και την στήριξη τους. Τους εκπροσώπους των Πολιτικών φορέων που παρευρέθησαν εκεί. Τους Αρχηγούς και μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου καθώς και τους Κοινοτάρχες των Τοπικών Συμβουλίων. Επίσης το Αστυνομικό τμήμα Διδυμοτείχου και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την βοήθεια τους στην εύρυθμη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής

ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πρόεδρος Ένωσης εθελοντών αιμοδοτών Ν. Έβρου

ΜΠΟΥΤΖΙΚΑ ΕΥΘΥΜΙΑ

Πρόεδρος Σωματείο εργαζομένων Γ. Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

ΔΕΡΒΕΝΤΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Εκπρόσωπος Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου Θεοδώρα Καντακουζηνή

ΤΑΣΙΟΥΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Πρόεδρος Συλλόγου Αγροτών Διδυμοτείχου και Περιφερείας

ΚΑΡΑΜΠΟΥΝΑΡΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Εκπρόσωπος Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Διδυμοτείχου και περιφερείας

ΚΑΡΑΦΕΙΖΗ ΕΥΗ

Πρόεδρος Συλλόγου Κυριών & Δεσποινίδων Διδυμοτείχου

ΜΙΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ

Εκπρόσωπος Εκπολιτιστικού Συλλόγου Θυρέας

Έπονται 173 Σύλλογοι, Σωματεία και κοινωνικοί φορείς