Ερώτηση στη Βουλή για το κρούσμα κορονοϊού στο ΚΥΤ Φυλακίου

981

Θέμα: «Κρούσμα κορονοϊού στο ΚΥΤ Φυλακίου»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, βρέθηκε κρούσμα κορονοϊού στο ΚΥΤ Φυλακίου καθώς ένας 27χρονος πρόσφυγας βρέθηκε θετικός.

Όπως σημειώνεται ο 27χρονος, βρισκόταν αρχικά περίπου 5 ημέρες στο κέντρο κράτησης, και έπειτα μεταφέρθηκε στο ΚΥΤ. Κατά τη διάρκεια της κράτησής του εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού άρα και κρίθηκε αναγκαία η άμεση διακομιδή του στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Όπου υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς Covid-19 στην Αλεξανδρούπολη. Ο ίδιος, συνοδεύονταν από αστυνομικούς, κατά τη μεταγωγή του από το κέντρο κράτησης στο ΚΥΤ  καθώς και κατά τη μεταφορά του σε υγειονομική μονάδα.

Επίσης, στο ΚΥΤ φέρονται να κρατούνται 300 άτομα εκ των οποίων θα υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο μόνο εκείνα που είχαν έρθει σε στενή επαφή με τον νοσούντα.

Κατόπιν των παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

  1. Είναι ενήμεροι για το περιστατικό;
  2. Έχει τεθεί σε καραντίνα το ΚΥΤ Φυλακίου;
  3. Ποια ήταν τα ευρήματα των μοριακών ελέγχων στους υπόλοιπους πρόσφυγες;
  4. Γιατί δεν υποβλήθηκαν όλοι (πρόσφυγες και εργαζόμενοι) σε προληπτικό έλεγχο;
  5. Ποια μέτρα προφύλαξης ελήφθησαν κατά τη μεταγωγή του από το κέντρο κράτησης στο ΚΥΤ καθώς και κατά τη μεταφορά του σε υγειονομική μονάδα ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των συνοδών αστυνομικών;

 

Η ερωτώσα βουλευτής

 Φωτεινή Μπακαδήμα