Όταν οι Θρακιώτες διδάσκουν Πολιτισμό και Παράδοση!

1596

Το 3ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών εισηγήθηκε και παρουσίασε η κα Ελένη Φιλιππίδου, διδάκτορας Λαογραφίας-Ανθρωπολογίας του Χορού, του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Της Ελευθερίας Κουρτίδου

Η παράδοση είναι ο κρίκος που συνδέει τις γενιές μεταξύ τους και αποτελεί την προϋπόθεση για την ύπαρξη του πολιτισμού!

Με  σεμινάριο παραδοσιακών Θρακιώτικων χορών ξεκίνησε λοιπόν το Σάββατο η σπουδαία αυτή «Πολιτιστική Συνάντηση» και αναδείχθηκε σε μία  μεγάλη  γιορτή Πολιτισμού με Θρακιώτικο γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στην τεράστια αυτή επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλλε  η άρτια οργάνωση της και  η κατάθεση ψυχής των Θρακιωτών.  Σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια και πιο πολύ, όπως τόνισε και ο πρόεδρος κ. Κετεσίδης, στην κα Χρυσή Τσοπανίδου και στον κ. Γιωργο Δαρβούδη για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Το 3ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών εισηγήθηκε και παρουσίασε η κα Ελένη Φιλιππίδου, διδάκτορας Λαογραφίας-Ανθρωπολογίας του Χορού, του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Μια γυναίκα που εντυπωσίασε με τις γνώσεις της αλλά και με την αγάπη της για τις παραδόσεις της Θράκης.  Μια γυναίκα που συνδυάζει αρμονικά την δυνατή προσωπικότητα  με το χαμηλών τόνων προφίλ της. Μία γυναίκα που μέσα σε λίγα λεπτά άγγιξε τις καρδιές μας και κέρδισε τον θαυμασμό όλων μας… Ότι και να πω θα είναι λίγα για την Ελένη Φιλιππίδου.