Θετική Εκπαίδευση σκύλων με λιχουδιές

1630

Η ποικιλία συστατικών και γεύσεων στις σκυλοτροφές συχνά δημιουργεί σύγχυση σχετικά με το τι πρέπει να προμηθεύουν οι άνθρωποι τα κατοικίδια τους, ώστε να παραμένουν υγιή και χορτάτα. Αυτό, όμως, που πραγματικά εγείρει ερωτήματα είναι υγρή ή ξηρά τροφή;

Τα θετικά στοιχεία της υγρής (κονσερβοποιημένης) τροφής.

Τις κονσέρβες τις προτιμάει κανείς για τους εξής λόγους: Αρχικά, η υγρή τροφή είναι περισσότερο εύγεστη και έχει έντονη μυρωδιά, γεγονός που βοηθάει στον κορεσμό του σκύλου. Ειδικά τα κουταβάκια που πεινούν συχνά μέσα στη μέρα, με την κονσέρβα θα χορτάσουν περισσότερο και γρηγορότερα. Επιπλέον, οι κονσέρβες είναι λιγότερο επεξεργασμένες τροφές, γι’ αυτό προσομοιάζουν περισσότερο στη κανονική μορφή πρωτεΐνης. Το ότι περιέχουν αρκετό νερό στο εσωτερικό τους τις καθιστά πιο ενυδατικές από τις κροκέτες και είναι πολύ ωφέλιμες για σκυλάκια επιρρεπή στην αφυδάτωση. Τέλος, απευθύνεται και σε ζώα με διατροφικές ιδιαιτερότητες.

Τα αρνητικά της υγρής τροφής.

Το κακό με την υγρή τροφή είναι ότι παρόλο που κλειστή έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ανοιχτή χρειάζεται οπωσδήποτε ψυγείο για να συντηρηθεί, διαφορετικά αλλοιώνεται. Ακόμη, με τις κονσέρβες τα περισσότερα σκυλάκια λερώνονται και επικρατεί μια ακαταστασία στο φαγητό τους. Επίσης, δεν έχει τις ευεργετικές ιδιότητες της ξηράς στην προστασία των δοντιών.

Τα πλεονεκτήματα της ξηράς τροφής.

Η ξηρά τροφή με τη μορφή κροκέτας προσφέρει μεγάλη άνεση και ευκολία τόσο στα αφεντικά, όσο και στα κατοικίδια τους. Η εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές και η ευκολία στη μάσηση κάνει όλη την οικογένεια ευτυχισμένη. Επίσης, η ξηρά τροφή σκύλου μεταφέρεται οπουδήποτε,  διατηρείται αναλλοίωτη για μεγάλο χρονικό διάστημα και αποθηκεύεται είτε σε μπολ είτε οπουδήποτε αλλού, για να μπορεί το σκυλάκι να τρώει και χωρίς την παρουσία του αφεντικού του. Από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα, όμως, είναι η συμβολή της στην οδοντική υγεία του σκύλου που αναφέραμε και παραπάνω, καθώς η σκληρή υφή της γρατζουνάει τα δόντια, με αποτέλεσμα να τα καθαρίζει από πλάκα και πέτρα. Τέλος, περιέχει μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών και υδατανθράκων, που προσφέρουν περισσότερη ενέργεια στο ζώο.

Συμβουλή: Να αποθηκεύετε την ξηρά τροφή σκύλου μαζί με την σακούλα συσκευασίας του καθώς διατηρείται μεγαλύτερο διάστημα και πιο φρέσκια!

Τα αρνητικά της ξηράς τροφής.

Οι κροκέτες σκύλου λόγω της σκληρής υφής τους θεωρούνται ακατάλληλες για πολλά κουτάβια, διότι δυσκολεύονται να μασήσουν.  Επίσης, είναι γεγονός ότι η μεγάλη ποικιλία τιμών έχει ως αποτέλεσμα ποικιλία στη ποιότητα τους. Έτσι υπάρχουν πάρα πολλές σκυλοτροφές κακής ποιότητας με συντηρητικά, τεχνητές γεύσεις και προσθήκες γέμισης που εγκυμονούν πολλούς κινδύνους στα τετράποδα φιλαράκια μας.

Το τελικό συμπέρασμα για όσα αναφέρθηκαν είναι πως η αγορά υγρής ή ξηράς τροφής είναι θέμα προσωπικής επιλογής και αναγκών του σκύλου. Σε κάθε περίπτωση το ιδανικό είναι να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του κτηνίατρου που γνωρίζει περισσότερο από τον καθένα το ιστορικό και τις ανάγκες του ζώου.

Ειδικά, αν το κατοικίδιο είναι κουταβάκι, η επιλογή τροφής θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα ζωή του, οπότε η ευθύνη είναι μεγαλύτερη. Το μόνο σίγουρο είναι ,πάντως, ότι στο εμπόριο θα βρείτε τροφές για όλες τις περιπτώσεις και τα γούστα.

Ανακαλύψτε, μία μεγάλη ποικιλία πριν κάνετε την επιλογή σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα Pet shop – Petvet24!