Όλα όσα έγιναν στον 6ο αγώνα δρόμου Τυχερού

1324

Ο 6ος Αγώνας Δρόμου Τυχερού γράφτηκε και αυτός στην Ιστορία. Η «επόμενη μέρα» ξημέρωσε με αισθήματα χαράς, υπερηφάνειας, ικανοποίησης και έντονης συγκίνησης από την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε και φέτος η διοργάνωση. Τα φώτα της μεγάλης αυτής αθλητικής γιορτής έσβησαν για το χωριό μας και η κούραση της όλης προσπάθειας έδωσε τη θέση της στη γλυκιά ανάμνηση που άφησε σε όλα τα επίπεδα η επιτυχία της. Η φετινή γιορτή έφερε ρεκόρ στο χρονόμετρο καταρρίπτοντας τον χρόνο της διαδρομής.

Πάνω από 250 αθλητές-τριες κάθε ηλικίας από διάφορα μέρη της Ελλάδας, καθώς και 80 μαθητές, όλοι τους με απίστευτο ενθουσιασμό κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία του χωριού, δίνοντάς της ένα μοναδικό χρώμα. Στάθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης, ξεπερνώντας πραγματικά κάθε μας προσδοκία και έλαβαν μέρος στον 6ο Αγώνα Δρόμου Τυχερού 5 και 10 χιλιομέτρων και στον αγώνα των εξακοσίων μέτρων για μαθητές Δημοτικού.

Μήνυμα προς τους αθλητές στην έναρξη της διοργάνωσης απηύθυνε ο δρομέας Πέτρος Λούδος, ο οποίος παρείχε επίσης τεχνική υποστήριξη στην διοργάνωση. Πριν την έναρξη του Αγώνα, ο Πέτρος Λούδος έδωσε το σύνθημα για την τηρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Χριστόδουλου Ριζιώτη.

Ο εξαιρετικά φιλικός για αγώνα καιρός, το χειροκρότημα ενθάρρυνσης του κόσμου προς τους δρομείς στην κεντρική πλατεία και κατά μήκος της διαδρομής, η παρουσία των διαφόρων συλλόγων, η όμορφη και παράλληλα απαιτητική διαδρομή στους δρόμους του Τυχερού και στο Οικοτουριστικό Κέντρο, γύρω από τη λίμνη Τυχερού με χώμα, αλλά και άσφαλτο, συνέθεσαν την εικόνα του 6ου Αγώνα Δρόμου Τυχερού.

Οι αθλητές δεν συνάντησαν μεγάλες υψομετρικές διαφορές και δυσκολίες και όλοι κατάφεραν να τερματίσουν, σε μια διοργάνωση που είχε μεγάλη σημασία η συμμετοχή και ο τερματισμός. Πριν την εκκίνηση των δύο μεγάλων αγώνων πραγματοποιήθηκε αγώνας εξακοσίων μέτρων για παιδιά, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή.

Οι νικητές:

10 χιλιόμετρα ανδρών:

1ος ΔΕΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (37.23)

2ος ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ (37.49)

3ος ΣΚΑΡΛΑΤΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (38.27)

10 χιλιόμετρα γυναικών:

1η ΤΣΑΠΑΛΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ (43.35)

2η ΖΛΑΤΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ (44.18)

3η ΜΠΑΚΑΤΙΝΑΚΗ ΝΑΝΤΙΑ (48.51)

5 χιλιόμετρα ανδρών:

1ος ΒΟΥΛΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (16.23)

2ος ΓΚΑΤΖΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (18.40)

3ος ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (19.05)

5 χιλιόμετρα γυναικών:

1η ΓΙΑΛΑΜΑΤΖΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (21.40)

2η ΤΣΑΠΑΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑ (22.05)

3η ΣΤΑΘΗ ΟΥΡΑΝΙΑ (23.17)

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των επάθλων στους νικητές των αγώνων στην κεντρική πλατεία του Τυχερού. Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Αγώνα Δρόμου Θάνος Λούδος, προσκάλεσε τον Βουλευτή Έβρου της ΝΔ, Χρήστο Δερμεντζόπουλο, να προσέλθει για ένα σύντομο χαιρετισμό, δηλώνοντας «έχουμε την τιμή να είναι μαζί μας για τις απονομές, ένας απο τους νεότερους Βουλευτές της νέας Βουλής, ένας φίλος του Τυχερού, ένας φίλος του Αθλητισμού, ένας φίλος του Αγώνα Δρόμου». Ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος έδωσε τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές και στους δρομείς και δήλωσε «για να προοδεύσει ακόμη παραπάνω ο τόπος χρεζεται ανθρώπους που να προωθούν τους στόχους τους, με υπομονή και επιμονή» και στη συνέχεια πραγματοποίησε την απονομή στους νικητές των 5 χλμ ανδρών. Την απονομή στις νικήτριες των 5 χλμ γυναικών πραγματοποίησε ο Θάνος Λούδος. Την απονομή στους νικητές 10 χλμ ανδρών πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τυχερού Άγγελος Ζαπάρτας και την απονομή στα 10 χλμ γυναικών πραγματοποίησε η Μαρία Λαμπούδη μέλος Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνα Δρόμου Τυχερού και μέλος του Α.Ο. Τυχερού.

Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο 6ος Αγώνας Δρόμου Τυχερού επιβραβεύει τις προσπάθειες όλων εκείνων που συντέλεσαν σε αυτό το αποτέλεσμα και μας επιτρέπει να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά τις προσδοκίες μας και να θέσουμε υψηλότερους στόχους, υποσχόμενοι ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις ενόψει του επόμενου ραντεβού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους, ενώ πολλοί από αυτούς ταξίδεψαν από πολύ μακριά για να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε τη θετική τους διάθεση την οποία μετέδωσαν και σε εμάς.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους φορείς, όλες τις εθελοντικές οργανώσεις και τους συλλόγους που βοήθησαν στην αίσια διεξαγωγή του αγώνα.

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε την 7η Μ/Κ Ταξιαρχία «ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΣ»

Τον Δήμο Σουφλίου για την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Ευχαριστούμε το ΑΤ Τυχερού για την σημαντική συμβολή του στην ασφαλή διοργάνωση του αγώνα.

Ευχαριστούμε τους Εθελοντές Σαμαρείτες των τμημάτων Διδυμοτείχου και Κομοτηνής.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας που παρά τις δυσκολίες της εποχής βοήθησαν καθοριστικά.

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα πιστέψαμε και πιστεύουμε στο θεσμό του Αγώνα Δρόμου Τυχερού και δίνουμε την δέσμευση μας για την καθιέρωση της διοργάνωσης ως μόνιμου και καταξιωμένου θεσμού στην περιοχή μας. Στα πλαίσια αυτά θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε εσάς τους αθλητές και τους θεατές που συμμετείχατε σε αυτήν την γιορτή του μαζικού αθλητισμού, να μας αποτυπώσετε και να μας αποστείλετε στο email: p.loudos@gmail.com, τις δικές σας παρατηρήσεις και σχόλια προκειμένου να βελτιώσουμε στο έπακρο την ποιότητα των παροχών και υπηρεσιών του Αγώνα.