Κόλαση πυρός στον Έβρο από το Στρατηγό Λαλούση παρουσία Μητσοτάκη – Παναγιωτόπουλου

1652

Του Ηλία Προύφα

”Πολεμικές” προετοιμασίες αναμένονται μετά τον Δεκαπενταύγουστο, από το Διοικητή του Δ’ΣΣ Χαράλαμπο Λαλούση και τους επιτελείς του, για την ετήσια διακλαδική άσκηση “Παρμενίων 2019”, που θα διεξαχθεί το φθινόπωρο, κατά πάσα πιθανότητα παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη Εθνική διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάζεται και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.


Η άσκηση όπως κάθε χρόνο αναμένεται να διεξαχθεί σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Μεγάλο βάρος της άσκησης αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, να πέσει και φέτος στον Έβρο και συγκεκριμένα στο Βόρειο κομμάτι του νομού, αφού είναι η χρονιά της 16ης Μεραρχίας Πεζικού, να διενεργήσει την τελική φάση, η οποία θα ολοκληρωθεί στο πεδίο βολής ”ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ, Λαβάρων Διδυμοτείχου. (Δείτε ΕΔΩ φωτογραφικό υλικό του kranosgr από τον ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ 2018, στο Πεδίο Βολής ”ΑΕΤΟΣ” της 12ης Μεραρχίας Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη)

Στρατιωτικές δραστηριότητες στα πλαίσια της άσκησης, αναμένεται να διεξαχθούν όπως και πέρυσι και στην περιοχή του Γ΄ΣΣ καθώς και της ΑΣΔΕΝ.

Ειδικές τιμές για ένστολους !!!

Το κύριο βάρος της άσκησης πέφτει στους ώμους του έμπειρου Στρατηγού Χαράλαμπου Λαλούση, ο οποίος με τους υφισταμένους του, αναμένεται να εντυπωσιάσουν επιχειρησιακά τους πάντες…

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ