Παναγιώτης Φαραντάτος: “Κανένας στρατιωτικός στον Έβρο μακριά από το σπίτι του”

1297

Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου με τη Νέα Δημοκρατία, Παναγιώτης Φαραντάτος, πραγματοποιώντας την κεντρική του ομιλία στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Ο κόσμος άκουσε με προσοχή τα όσα είπε ο στρατηγός για την Ελλάδα και τον Έβρο που οραματίζεται.

Σε 2 μέρες προχωράμε μπροστά για την Ελλάδα που αξίζουμε ΟΛΟΙ οι Έλληνες δήλωσε ο κ. Φαραντάτος.

Ο Αντιστράτηγος ε.α. σήμανε προσκλητήριο και έστειλε μήνυμα ενότητας, τονίζοντας πως είναι σημαντικό να ενωθεί ο κόσμος του Έβρου και να δώσει την ευκαιρία στην Ν.Δ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κυβερνήσουν. Ζήτησε επίσης να στηρίξουν τον ίδιο προσωπικά, γιατί γνωρίζει κάθε σπιθαμή και γωνιά του νομού και με την εμπειρία του και το έργο που έδειξε στην καριέρα του,μπορεί να βοηθήσει σημαντικά ώστε να φτάσει ο Έβρος ψηλά.

“Στον τόπο αυτό που υπηρέτησα πολλά από τα χρόνια της θητείας μου, εδώ που γνωρίζω κάθε χωριό, που έμαθα να μάχομαι, έμαθα να είμαι μπροστά στα δύσκολα, έμαθα να κοιτώ τον άλλον στα μάτια και απέδειξα ότι μπορώ και θέλω να είμαι η καθαρή γαλάζια φωνή του Έβρου”, είπε μεταξύ άλλων ο κ.Φαραντάτος καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο, τον οποίο κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει την Κυριακή τη Νέα Δημοκρατία και να βάλει τον έναν σταυρό στον Παναγιώτη Φαραντάτο.

“Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, για την τιμή που μου κάνετε, να είστε εδώ απόψε!

Από την όμορφη Αλεξανδρούπολη στέλνουμε μήνυμα νίκης. Στέλνουμε μήνυμα ότι υπάρχει ισχυρή βούληση για κάτι νέο, για κάτι καινούργιο. Η Ελλάδα μας, αλλάζει πορεία. Αλλάζει ο Έβρος μας, Αλλάζει ο τόπος που ξεκινάει η Ελλάδα. Ο τόπος που ξεκινάει η Ευρώπη.

Εδώ που χτυπά η καρδιά της Ελλάδας, από την Αλεξανδρούπολη, δίνουμε μια υπόσχεση, μια δέσμευση:

Θα κάνουμε μαζί ότι είναι δυνατόν να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Να βάλλουμε την Ελλάδα μας, και τον Έβρο μας σε πορεία προόδου και ευημερίας.

Οι περισσότεροι από εσάς, με γνωρίζετε από την καθημερινή,  κοπιώδη προσπάθεια που δώσαμε για να εμπεδώσουμε στους κατοίκους του Έβρου μας αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Γνωρίζω κάθε χωριό, κάθε ύψωμα, κάθε μονοπάτι της όμορφης αυτής ακριτικής μας γης. Έχω υπηρετήσει εδώ, χρόνια πολλά, μαζί με πολλούς από εσάς, προστατεύοντας τα ιερά και τα όσια του τόπου μας.

Γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες κάθε κομματιού του Έβρου μας, όπως και τις προσπάθειες που κάνετε για να αντιμετωπίσετε την καθημερινότητα της κρίσης  και της μιζέριας, που μας κληροδότησε η Κυβέρνηση της Αριστεράς.

Μιας Κυβέρνησης που μας οδήγησε στο τέλμα της οικονομικής καχεξίας και της Εθνικής ανυποληψίας.

Ενός πρωθυπουργού, με αμετανόητη ροπή στο ψεύδος, εθνικά ενδοτικού, πολιτικά, πνευματικά εμμονικού, ηθικά ιδεοληπτικού, αδιάφορου.

Ο χρόνος των 4,5 ετών αριστεράς, έδειξε ότι είναι μικράς αξίας ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, και ακόμη μικρότερες οι πολιτικές τους.

Πολιτικές που δεν προορίζονταν για το λαό, αλλά για τις παρέες, τους φίλους. Ενώ υπήρξε μια πρωτοφανής κυβερνητική σταθερότητα, για τα χρόνια της κρίσης, χάρις και στην υπευθυνότητα της Νέας Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναλώθηκε ως επί το πλείστον, σε ανώριμους και επιζήμιους πειραματισμούς.

Από την Αλεξανδρούπολη, από τον Έβρο, από τη Θράκη,

ξεκινάμε έναν αγώνα αληθινό, τίμιο, μαχόμαστε για το μέλλον αυτού του τόπου.

Δηλώνουμε όλοι μαζί απόψε, ότι αρνούμεθα τον εφησυχασμό, αρνούμεθα τον κατήφορο και την απαξίωση.

Επιχειρούμε να σημάνουμε συναγερμό.

Να σηκώσουμε ανάστημα για την ακριτική αυτή γη,  και να πούμε ότι ο Έβρος δεν είναι η εσχατιά της χώρας, Ο Έβρος είναι στο κέντρο της χώρας. Στο κέντρο των αποφάσεων, των πολιτικών, της ανάπτυξης, της προόδου.

Ο Έβρος δίνει το σήμα για εθνική ενότητα, δίνει σήμα για την αναγκαία αγωνία και επαγρύπνηση για τα εθνικά θέματα.

Δεν προκόβει ο τόπος με αυτούς τους γιαλαντζί  αριστερούς, κολλημένους σε ιδεολογικές εμμονές.

Το ιστορικό κόστος αυτής της αδράνειας που επέδειξαν, αυτής της μιζέριας που επέβαλλαν, αυτής της ισοπέδωσής των θεσμών του κράτους, είναι ανυπολόγιστο.

Ο τόπος βούλιαξε, η παραγωγική βάση της χώρας καταστράφηκε, η ανεργία και η έλλειψη θέσεων εργασίας τσάκισε τις ελπίδες των νέων μας.

Ακόμα και οι μεγαλύτερες επενδύσεις όπως αυτή του Ελληνικού, με χιλιάδες θέσεις εργασίας,
«μπλοκάρονται».

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που εκδόθηκε, μόλις προχθές, δημιουργεί απροσπέλαστα εμπόδια, μετατρέποντας όλη την έκταση της επένδυσης αρχαιολογικό χώρο. Δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ την προχειρότητα και την αποστροφή του σε κάθε τι που συμβάλλει στην ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας. Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κινδυνεύει να μην πραγματοποιηθεί και να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Και ξέρετε στέκομαι περισσότερο στην ανεργία των νέων διότι έχει και άλλες διαστάσεις. Είναι πόνος στο σπίτι να βλέπεις το παιδί  σου άνεργο.

Είναι μαρασμός και θλίψη για όλη την οικογένεια. Είναι δρόμος προς την ξενιτιά, είναι δρόμος προς τα ναρκωτικά, είναι δρόμος προς την κοινωνική απομόνωση και απαξία.

Αυτή η διακοπή προοπτικής των νέων είναι εθνική καταστροφή.

Και πρέπει άμεσα να επέμβουμε σε αυτή την καταστροφή, με κίνητρα, με ένα σχέδιο που θα ξεκινά από το σχολείο και θα φτάνει σε καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Δεν είναι δυνατόν στα χωριά του Έβρου να κλείνουν τα σχολεία ή να έχουμε ένα δάσκαλο για δυο ή τρεις διαφορετικές τάξεις;

Το λέω και το ξαναλέω, σε αυτές τις ακριτικές περιοχές, δεν χωρούν οικονομίες κλίμακας.

Το σύνθημα μας πρέπει να είναι: ένας μαθητής ένας δάσκαλος. Όλα τα σχολιά μας να είναι εξαθέσια. Και όχι μόνον! Να γίνουν πρότυπα σχολεία-Να κάνουν εκεί οι μαθητές τις ξένες γλώσσες τους και όλα τα μαθήματα και δεξιότητες που είναι σήμερα απαραίτητες.   Να μην αναγκάζεται ο γονιός να αφήνει τις δουλείες του και να πηγαινοφέρνει τα παιδιά. Έτσι θα κρατήσουμε τον κόσμο μας στην ύπαιθρο και στα χωριά μας.

Επίσης, έχω ξαναπεί ότι η επιδοματική πολιτική πέρα από το ότι είναι τρόπος διαχείρισης της φτώχιας, είναι κώλυμα και αντίβαρο στη διάθεση των νέων να προχωρήσουν μπροστά, να προκόψουν, να δημιουργήσουν ένα σταθερό και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

Και μιας και μιλάμε για νέους, το δημογραφικό είναι ένα τεράστιο θέμα, είναι ζήτημα εθνικό. Στο πρόγραμμά μας

Καθιερώνουμε επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται.

Αυξάνουμε το όριο του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Επαναφέρουμε τα επιδόματα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες  στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018.

Δεσμευόμαστε πως κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού.

Επιτέλους πρέπει να βγούμε από αυτή τη δίνη. Οι κοντόφθαλμες συμπεριφορές και οι μικροπολιτικές πρέπει να εκλείψουν.

Οι αριστερές ιδεοληψίες και η έχθρα προς την ιδιωτική πρωτοβουλία, προς τις επενδύσεις, μας έχουν στοιχίσει. Πολύτιμοι πόροι στερούνται από την ανάπτυξη, από τις κοινωνικές ανάγκες, από την εθνική άμυνα, από τα νοσοκομεία, τους αγρότες,  την παιδεία.

Τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι τεράστια.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μην υποστούμε μεγαλύτερα δεινά από αυτά της οικονομικής κρίσης που θα έχουν να κάνουν με την εθνική μας κυριαρχία.

Η χώρα, με τη Νέα Δημοκρατία, του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ανοίξει καινούργιους δρόμους στο μέλλον. Προχωράμε δυναμικά, με γνώμονα το συλλογικό, το κοινωνικό και το εθνικό συμφέρον. Έχουμε πρόγραμμα κοστολογημένο και με συγκριμένο χρονοδιάγραμμα. Έχουμε αρχηγό που δεν υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Υπόσχεται δουλειές, δουλειές, δουλειές.

Με αρχές, αξίες και επιλογές που συνθέτουν, αθροίζουν και ενώνουν τις κοινωνικές δυνάμεις σε κοινούς στόχους, θα αλλάξουμε το παράλυτο Κράτος που δημιούργησαν οι φαύλοι και οι ανίκανοι της ευημερούσας αριστεράς. Θα το κάνουμε να λειτουργήσει ξανά. Να λειτουργήσει αποτελεσματικά, να είναι στήριγμα σε πολίτες, επιχειρηματίες, εργαζόμενους, και όχι μηχανή παραγωγής φόρων.

Οι Πολιτικές μας θα έχουν ως προτεραιότητα:

την ασφάλεια της χώρας και την επανάκτηση του κύρους της στη ΝΑ Ευρώπη.

την προάσπιση των θεσμών και τον εκσυγχρονισμό των δομών του Κράτους.

Τον δημοσιονομικό εξορθολογισμό και την ανάπτυξη σε στέρεες βάσεις.

την αναγέννηση του Έβρου μας και την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.

Εστιάζουμε, για τον τόπο μας:

– στην παροχή ειδικών αναπτυξιακών κινήτρων και ενίσχυση της καινοτομίας στον  πρωτογενή τομέα

– στην στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, που θα κρατήσουν τους νέους μας στον τόπο τους,

– στην διασύνδεση  των ακαδημαϊκών και ερευνητικών μας ιδρυμάτων, τα οποία έχουν αναγνωρισμένη αξία, με τις επιχειρήσεις μας, για να βελτιώσουν τα προϊόντα τους.

– στην ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και των  τουριστικών δυνατοτήτων,

– στις επενδύσεις στην ενέργεια,

– στην υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών  έργων,

Και συγκεκριμένα για το δήμο της Αλεξανδρούπολης:

την αναβάθμιση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης και της σύνδεσής του με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

την κατασκευή της γέφυρας και του νέου συνοριακού σταθμού στους Κήπους του Έβρου,

την ολοκλήρωση της Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης

την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο και εκείθεν για Βουλγαρία.

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, που έχει σπείρει τον φόβο και την ανασφάλεια στα χωριά του Έβρου.

Καθιερώνουμε κλειστά κέντρα προσωρινής πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας, όπου η εξέταση των αιτημάτων ασύλου ολοκληρώνεται το πολύ εντός έξι εβδομάδων, τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό, με αποκλειστική χωρική αρμοδιότητα.

Επιβάλλουμε διαφάνεια στη διαχείριση του εθνικού και ευρωπαϊκού χρήματος που διατίθεται για το μεταναστευτικό. Οι τοπικές κοινωνίες συμμετέχουν ενεργά στον έλεγχο των χρηματοδοτήσεων.

Εντατικοποιούμε τον έλεγχο των νομιμοποιητικών εγγράφων σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνω και την αξιοποίηση των Εθνοφυλλάκων σε ρόλο υποβοηθητικό της συνοριοφυλακής, γεγονός που θα μειώσει το κόστος για την κεντρική Κυβέρνηση, με το να μην αποσπά εδώ προσωπικό από άλλα μέρη της χώρας και να το πληρώνει αδρά.  Επιπλέον, θα ενισχυθεί η φύλαξη των συνόρων με εκπαιδευμένο προσωπικό που γνωρίζει την περιοχή και θα ενισχυθεί το εισόδημα των εθνοφυλλάκων που θα χρησιμοποιηθούν.

   Καλώ τους εμπλεκόμενους φορείς  της περιοχής μας, να συστρατευθούν στο μεγάλο στόχο,  αφήνοντας στην άκρη τις όποιες προσωπικές και πολιτικές σκοπιμότητες. Οι αυτοδιοίκητές εκλογές τελείωσαν, οι πολίτες του Έβρου αποφάσισαν (ισάξιοι και αξιόλογοι υποψήφιοι-φανηκε από τα αποτελέσματα που ήταν σχεδόν ισοδύναμα). Ο Έβρος δεν μπορεί να περιμένει άλλο, αρκετά έχει υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια. Είναι στο χέρι μας, όλοι μαζί, να τον ανεβάσουμε εκεί που του αξίζει.

  Εγώ δεσμεύομαι, ότι σε περίπτωση που θα με επιλέξετε για την Βουλή των Ελλήνων, θα βρίσκομαι σε τακτική επαφή με τους δήμαρχους μας, τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη μας, ώστε συντονισμένα και με τρόπο που αρμόζει στους τοπικούς μας άρχοντες, να προωθήσουμε τα θέματα που μας απασχολούν και να βρούμε λύσεις σωστές, πρακτικές και εφαρμόσιμες.

Πρέπει, σε συνεργασία, όλοι μαζί να βγούμε από αυτόν το φαύλο κύκλο της παρακμής. Να εισέλθουμε με σχέδιο και συντονισμένα σε μια ανοδική πορεία προόδου. Με εφόδιά μας την εντιμότητα, την εργατικότητα, την φρόνηση, την κοινωνική αλληλεγγύη, την αξιοκρατία και το ήθος, να υπηρετήσουμε την πολιτική, να υπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας. 

Φίλες και φίλοι,

Θα μου επιτρέψετε στο σημείο αυτό να σας τονίζω τη σημασία της σχέσης του στρατού μας με τις τοπικές κοινωνίες. Είναι άρρηκτος αυτός ο δεσμός και έτσι πρέπει να παραμείνει.

Οι Ε.Δ. μας είναι η εγγύηση ασφαλείας των Ελλήνων πολιτών και παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή μας. Το προσωπικό των Ενόπλων μας δυνάμεων και των Σωμάτων ασφαλείας, χρήζουν της ιδιαίτερης προσοχής μας. Για μένα είναι ηθική υποχρέωση να συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Πλήρωσαν δυσανάλογα, την κρίση.  Πρέπει να τους αποκαταστήσουμε, να προτείνουμε μέτρα, που θα ανακουφίσουν και το προσωπικό και τις οικογένειες τους. Εδώ για τον τόπο μας, έχω προτείνει να μην μετατιθενται από τον Έβρο, σε άλλο ακριτικό μέρος, εάν δεν το επιθυμούν. Παραμονή στην ακριτική περιοχή του Έβρου και μόνο. Μέτρο χωρίς κόστος. Με οφέλη και στην Υπηρεσία, και στο προσωπικό και στις οικογένειές τους.

Φίλες και Φιλοι,
Οι εκλογές είναι μια εξόχως σοβαρή πολιτική υπόθεση, με πρωταγωνιστές εσάς. Για αυτό την 7ηΙουλίου ψηφίζουμε όλοι. Δεν εφησυχάζουμε από το προβάδισμα της ΝΔ στις πρόσφατες ευρωεκλογές, και τις περιφερειακές εκλογές, ούτε από τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων. Όλοι ψηφίζουμε. Δεν πρέπει να απουσιάζει κανείς.
Επίσης θεωρώ αυτονόητο, για την ποιότητα της δημοκρατίας μας ότι έχετε θέσει κριτήρια για την επιλογή σας. Πρέπει στα κριτήριά σας να υπάρχει η ποιοτική απαίτηση που θέλει τον Βουλευτή, διακεκριμένο επαγγελματικά, ηθικά, κοινωνικά, αυτοδύναμο, αυτόγνωμο και ανεξάρτητο.
Είμαστε εδώ για το δημόσιο συμφέρον. Ο δικός μου Όρκος έχει δοθεί. Έχει δοθεί από δεκαοκτώ χρονών, μπροστά στη Σημαία, μπροστά στο Ευαγγέλιο. Και τον τήρησα 38 χρονια, και θα τον τηρήσω και τώρα. Έχω εντάξει στη συνείδηση μου και στο νου μου, την υπηρεσία στην πατρίδα, στο Έθνος.
Φίλες και Φίλοι,
Είναι γεγονός ότι οι Έλληνες σήμερα αισθάνονται θυμωμένοι, προδομένοι, βυθισμένοι στη σύγχυση και στη θλίψη: δικαίως, μια και έχουν απογοητευθεί από τους περισσότερους πολιτικούς και την πολιτική γενικότερα.
Κάποτε η πολιτική ήταν παντρεμένη με τον ιδεαλισμό και την προσφορά.
Κάποια στιγμή, εντούτοις ο ιδεαλισμός πέθανε και η πολιτική χήρεψε. Η μοναχικότητα αυτή έκανε την πολιτική ακόμη πιο σκληρή.
Η αυτοπεποίθηση έδωσε τη θέση της στην αλαζονεία, ο πατριωτισμός έγινε λέξη ταμπού,
το ένδοξο παρελθόν παραμερίστηκε και υποβαθμίστηκε και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που οι γείτονες επαναπροσδιόρισαν το δικό τους με περισσή επιδεξιότητα και θρασύτητα.
Βαρέθηκα ν΄ ακούω ότι είμαστε σε οικονομική κρίση και δεν μπορούμε να χαράσσουμε κόκκινες γραμμές.
Μα δεν έχω καταλάβει ακόμα και εγώ και εσείς που υπηρετήσατε την πατρίδα, γιατί πρέπει να χαράξουμε κόκκινες γραμμές; Εμείς θα χαράξουμε «γαλάζιες» γραμμές που πρέπει να υπερα-σπιστούμε;
Ειλικρινά, θλίβομαι με αυτούς που δεν θέλουν να ξέρουν που ανήκει το Καστελόριζο. Ανησυχώ για το πως χειρίζονται τα θέματα της Θράκης.

Εκτιμώ ότι στα χέρια σας και την ψήφο σας, δίνεται η δύναμη να πείτε όχι στον καιροσκοπισμό, την υποχωρητικότητα, τη δημαγωγία και την απληστία.
Δώστε μας την εντολή για Διακυβέρνηση ευθύνης, νέας νοοτροπίας και προοπτικής.
Στόχος μας είναι η Ελλάδα που παράγει και προοδεύει. Μια Ελλάδα, ασφαλής, που μοιράζει δίκαια τα αποτελέσματα της προόδου σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες. Στους Έλληνες που παράγουν και δουλεύουν με αποτελέσματα θέλουμε Μισθούς αξιοπρέπειας.
Και σας τα προτείνει κάποιος που έχει επιλέξει να βρίσκεται για πάντα στην υπηρεσία της πατρίδας, και εγώ και η οικογένεια μου, τρεις γενιές, τώρα. Επιλέγουμε τα δύσκολα, γιατί έτσι μάθαμε, έτσι μεγαλώσαμε.
Με ρωτούν γιατί εσύ, Στρατηγέ, στην πολιτική; Δεν έχεις το χώρο ν΄ αλλάξεις τίποτα. Είναι όλα καθορισμένα.
Απαντώ λοιπόν ξεκάθαρα. Είμαι εδώ γιατί έμαθα να μάχομαι, έμαθα να είμαι μπροστά, στα δύσκολα.. Και η εικόνα της Νέας Ελλάδας, που αλλάζει και κοιτάζει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση το αύριο, είναι λόγος. Η εικόνα του Έβρου μας που μπορεί να είναι «μπροστάρης» σε μια πραγματική ανάπτυξη, που παράγει και προοδεύει, μακριά από στερεότυπα και χθεσινές νοοτροπίες, είναι λόγος.
Η Ελλάδα μας, το Έθνος μας, οι ακριτικές περιοχές μας, οι νέοι μας, η οικογένεια, οι αξίες και τα ιδανικά μας. Για αυτό είμαι και εγώ εδώ, ώστε να δώσουμε στην πολιτική την αξία που αναζητά και δεν τη βρίσκει τα τελευταία χρόνια. Πολιτική με αξίες, λοιπόν. Πολιτική που θα στηρίζει τους πολίτες της, θα στηρίζει τους Θεσμούς και το κράτος δικαίου.
Για αυτή την πολιτική που θα ταυτίζει την Πατρίδα με τους δικούς της ανθρώπους. Και η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι αγαπά την Ελλάδα περισσότερο από το Κόμμα!
Η Νεα Δημοκρατία είναι η μεγάλη κεντροδεξιά, λαϊκή, χριστιανοδημοκρατική, φιλελεύθερη, ευρωπαϊκή, προοδευτική, πατριωτική παράταξη.
Να γιατί είμαι εδώ.
Μένει στηρίξεις εσύ, την 7η Ιουλίου.
Νέα Δημοκρατία
Κυριάκο Μητσοτάκη.
Φανερά συγκινημένος από την παρουσία φίλων, γνωστών, υποστηρικτών και ανθρώπων οι οποίοι έχουν τεθεί στο πλευρό του και βοηθούν την προσπάθεια του, αφού ευχαρίστησε όλους αυτούς που είναι δίπλα του σε όλη αυτή την προσπάθεια, αναφέρθηκε στους δικούς του ανθρώπους. Στην σύζυγο του Μαρία που παρ’ ότι υπάρχει ένα σοβαρό οικογενειακό θέμα υγείας βρέθηκε κοντά του, τον αδερφό του που ήρθε από την Αθήνα, τον ανιψιό του από την Θεσσαλονίκη, ενώ αναφέρθηκε στους δυο γιους του που είναι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και δεν μπορούσαν να βρίσκονται δίπλα του αυτή την σημαντική στιγμή, αφού προέχει το καθήκον.