Μοναδικό φεστιβάλ με 2.000 καλλιτέχνες διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών

1465

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ο Σύνδεσμος διοργανώνει το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών, το τριήμερο 3, 4 & 5 Μαΐου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος είναι ο πρώτος πανελλαδικά σύλλογος που διοργάνωσε φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Ορχηστρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το φεστιβάλ είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς δίνει φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες, αλλά και σε εκατοντάδες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μουσικούς από όλο τον κόσμο, και γίνεται αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών. Έχουν δηλώσει συμμετοχή πολλά τμήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 2.000 καλλιτέχνες οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μια μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.

Το φεστιβάλ αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη των Αθηνών, ενισχύοντας την εξωστρέφειά της και το διεθνές προφίλ της. Παράλληλα προβάλλει την πόλη και τις επιχειρήσεις της, δεδομένου ότι καλλιτέχνες από άλλες ελληνικές πόλεις και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ζήσουν την πόλη μας. Έχουν δηλώσει συμμετοχή συγκροτήματα από το Βέλγιο, Κίνα, Βουλγαρία, Ρωσία, Σουηδία, Σλοβενία, Γεωργία, Ουκρανία, Κύπρος και Ελλάδα.

Παράλληλη δράση του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η Παρέλαση Φιλαρμονικών από την Πλατεία Μοναστηρακίου μέχρι την Πλατεία Συντάγματος. Οι Μπάντες, σε όλο το μήκος του εμπορικότερου δρόμου, του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στην οδό Ερμού, θα παιανίζουν θριαμβευτικά εμβατήρια (Marcie Trionfale), αλλά και εθνικά εμβατήρια με φόντο την Βουλή των Ελλήνων, όπου η παρέλαση θα λάβει τέλος.

Ως ευαισθητοποιημένος καλλιτεχνικός σύλλογος, ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος αποφάσισε να δώσει φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής: θα διαθέσει μέρος των εσόδων του σε εθελοντικές οργανώσεις και οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Κεντρικό σημείο του φετινού φεστιβάλ αποτελεί η ηθική και οικονομική στήριξη των παρακάτω συλλόγων: «Άγγελοι Γης», «Δώσε Ζωή» και «Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης».

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Alpha Tv, Βίκυ Χαντζή και η ηθοποιός Ειρήνη Αμανατίδου.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρεια Αττικής, και του ΕΟΤ.

Παραστάσεις Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή απόγευμα στις 19.00 Κυριακή πρωί στις 11.00

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος έχει κύριο στόχο τη διάδοση της πολυφωνικής μουσικής μέσω συναυλιών, φεστιβάλ, μουσικών σεμιναρίων χορωδιακής και ορχηστρικής μουσικής. Ιδρύθηκε το 2000 από μια ομάδα καθηγητών μουσικής και πλέον αριθμεί 400 μέλη από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις του πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού (Τμήμα Μουσικής), την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς και συλλόγους.