Με βελόνι και κλωστή. Το ΕΜΘ συμμετέχει στο Crafting the Future στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

1579

Το ΕΜΘ συμμετέχει στο διήμερο πρόγραμμα Crafting the Future που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Η πρόεδρος και ιδρύτρια του μουσείου θα παρουσιάσει το έργο του ΕΜΘ στη μόδα, ως ένα από τα εγχώρια καλά παραδείγματα . Η κ.Γιαννακίδου θα μιλήσει για την τέχνη και την ύλη του υφάσματος και πως με όπλο ένα βελόνι επαναπροσδιορίζονται αξίες και τακτικές.
Ακολουθεί αναλυτικό περιγραφή του προγράμματος.

Αναζητώντας νέες αξίες για το μέλλον της βιωσιμότητας στον χώρο της μόδας και του design. 1 με 2 Φεβρουαρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Το «Crafting the Future»  είναι ένα διήμερο πρόγραμμα που συνδυάζει την αριστεία και την εμπειρία από το χώρο των crafts με την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες όπως εφαρμόζονται στο χώρο της μόδας και του design, με ιδιαίτερη έμφαση στην αειφορία.

Το Crafting the Future συνδιοργανώνεται με το Onassis Culture  και το British Counsil και η επιμέλεια του προγράμματος σε συνεργασία με το Fashion Revolution .
Το «Crafting the Future» θα παρουσιάσει διεθνείς ομιλητές και πάνελ από ειδικούς με στόχο να προκαλέσει ερωτήσεις, να δημιουργηθεί διάλογος, να προωθήσει πιθανές λύσεις, αλλά και να δώσει ευκαιρίες σε όλους, είτε νέους επαγγελματίες είτε πιο καταξιωμένους, να εξερευνήσουν την κατασκευή, τη μεταποίηση και την τέχνη της αγάπης και φροντίδας για τα ρούχα μας.

Ειδικές τιμές για ένστολους !!!

Η ανάπτυξη της παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας έχει επιφέρει την αύξηση της παγκόσμιας κατανάλωσης ενδυμάτων με αποτέλεσμα το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για βιώσιμες και ηθικές προσεγγίσεις στο χώρο του ενδύματος ή του σχεδιασμού των προϊόντων, της αλυσίδας παραγωγής και των επιχειρήσεων. Η καταναλωτική συνείδηση ως προς τις συνθήκες εργασίας στην αλυσίδα εφοδιασμού αλλά και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της μαζικής παραγωγής, ωθεί τα fashion brands και τους πωλητές να επανεξετάσουν τη διάρθρωση του κλάδου ώστε να ενσωματώσουν βιώσιμες λύσεις.

Βασικό στοιχείο του προγράμματος «Crafting the Future» θα είναι η σύνδεση πολιτισμών με στόχο την ανταλλαγή γνώσης. Συγκεντρώνοντας τεχνογνωσία από τη Βρετανία και πολλές άλλες χώρες, το «Crafting the Future» επιδιώκει να δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για την ανταλλαγή εμπειρίας πάνω στην πρωτοπορία των βιώσιμων διαδικασιών, συνενώνοντας πολιτισμούς και συνδέοντας τη γνώση ανθρώπων που καινοτομούν στο χώρο.

Με έμφαση τη χειροτεχνία ως όχημα προς την καινοτομία, το διήμερο πρόγραμμα θα διερευνήσει τη σημασία που έχουν για τη σύγχρονη αλυσίδα παραγωγής οι τεχνίτες, τη σχέση της χειροτεχνίας με τον πολιτισμό και το πόσο σημαντική είναι η προστασία των δεξιοτήτων και τον φυσικών πόρων. Η καινοτομία δεν περιορίζεται στην τεχνολογία, αλλά εξετάζει το παρελθόν με σκοπό να προχωρήσει μπροστά, να αγκαλιάσει τη σοφία του και τη μετουσιώσει σε σύγχρονες αρχές και πρακτικές, να την επανασχεδιάσει έτσι ώστε αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι του μέλλοντος.

Οι κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι οι:

Εγχώρια καλά παραδείγματα θα παρουσιάσουν οι:

Προβολή Ταινίας

Το «Crafting the Future», σε συνεργασία με το 1ο Athens Fashion Film Festival , θα προβάλει το ντοκιμαντέρ Westwood: Punk, Icon, Activist  της Lorna Tucker. Πρόκειται για ένα φιλμ τεκμηρίωσης για μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως σχεδιάστριες και φιγούρες της μόδας, με επίκεντρο τον αγώνα της να κρατήσει το brand της καθαρό, θίγοντας ζητήματα κύρους αλλά και ηθικής. Πριν την προβολή, η Nicole Alexandropoulos θα παρουσιάσει το επικείμενο Athens Fashion Film Festival.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας. Δελτία εισόδου θα διατίθενται μια ώρα πριν την έναρξη.

Εγγραφές

Η συμμετοχή είναι δωρεάν κατόπιν ηλεκτρονικής εγγραφής .

*πηγή : Britich Counsil