Έργο 1,5 εκατ. ευρώ με συνεργασία των Δήμων Ορεστιάδας, Ιβαίλοβγκραντ και Λιούμπιμετς

1605

«Έγκριση υλοποίησης του έργου με τίτλο: “Synergy between the people, the cultural and the natural heritage in Municipalities of Lyubimets, Ivailovgrad and Orestiada / SYNERGIA (Συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων, της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των Δήμων Λιούμπιμετς, Ιβαίλοβγκραντ και Ορεστιάδας), συνολικού προϋπολογισμού 1.499.331,81 €».

Ο Δήμος Ορεστιάδας στις 22.04.2016, σε συνεργασία με φορείς από την Ελλάδα και την Βουλγαρία, κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης για το έργο SYNERGIA στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα Βουλγαρία 2014-2020.

Το έργο με τον κωδικό Νο 1778 έχει τίτλο “Synergy between the people, the cultural and the natural heritage in Municipalities of Lyubimets, Ivailovgrad and Orestiada / SYNERGIA (Συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων, της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των Δήμων Λιούμπιμετς, Ιβαίλοβγκραντ και Ορεστιάδας)” και προτάθηκε για χρηματοδότηση στην Προτεραιότητα 6c. Διατήρηση, προστασία, προώθηση και ανάπτυξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι εταίροι του Δήμου Ορεστιάδας στο έργο, είναι:

  • Ο Δήμος Lyubimets, ως επικεφαλής
  • Ο Δήμος Ivailovgrad
  • Το κοινοτικό πολιτιστικό κέντρο του Lyubimets
  • Το κοινοτικό πολιτιστικό κέντρο του Ivailovgrad
  • Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας “Ρήσος”
  • Ο Περιπατητικός & Φυσιολατρικός Όμιλος Πενταλόφου “Δρυμός”

Ο κύριος στόχος του έργου είναι η διατήρηση, προώθηση και αξιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στους Δήμους Ορεστιάδας, Lyubimets και Ivailovgrad, καθώς και η δημιουργία τουριστικών και πολιτιστικών προϊόντων για την ανάπτυξη της περιοχής.

Το έργο στοχεύει στην υποβοήθηση της προσπάθειας του Δήμου για την μετατροπή της παραμεθόριας περιοχής μας σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό και στην αύξηση του αριθμού των τουριστών.  Με αυτό το έργο, ο Δήμος Ορεστιάδας, φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί και να αναδείξει τη δυτική πλευρά του Δήμου, με την αξιοποίηση ενός συμπλέγματος υπαρχόντων μονοπατιών και δρόμων, καθιστώντας το προσβάσιμο και διαθέσιμο για αναψυχή στον επισκέπτη που αναζητά μια σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα απόδραση, από τον αστικό ιστό και το περιβάλλον της καθημερινής ζωής.

Ο τελικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός που αφορά το Δήμο Ορεστιάδας, ανέρχεται στα 396.661,30 € (σε σύνολο 1.499.331,81 € του έργου). Η χρηματοδότηση για τις δράσεις του Ποδηλατικού Συλλόγου Ορεστιάδας «Ρήσος» ανέρχεται στο ποσό των 12.200,00 €, στο ίδιο ποσό και για τον Περιπατητικό & Φυσιολατρικό Όμιλο Πενταλόφου “Δρυμός”.