Ο “Μπαμπούσιαρος” θα κάνει και φέτος την εμφάνιση του στον Απαλό Αλεξανδρούπολης

976

Ο “Μπαμπούσιαρος” είναι χορευτικό δρώμενο του Δωδεκαημέρου, από την περιοχή του Μεγάλου Ζαλουφίου, του οποίου τα κεντρικά πρόσωπα αποτελούν ο “Μπαμπούσιαρος” και η γυναίκα του, η νύφη. Ο “Μπαμπούσιαρος συμβολίζει το χειμώνα με τις δυσκολίες του, ενώ η νύφη του συμβολίζει τη γη και τη γονιμότητα και κατ΄επέκταση την άνοιξη και την έλευσή της μετά το χειμώνα.


Το έθιμο αυτό που είχε ως σκοπό την ευημερία, την πλούσια καρποφορία και την καλή υγεία διαδραματίζεται στο Ρήγιο τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απαλού «Ο Φάρος» το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου μετά τα κάλαντα στα σοκάκια του Απαλού θα αναπαραστήσει το έθιμο του μπαμπούσιαρου» στην κεντρική πλατεία του χωριού . Θα ακολουθήσει το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τέλος όλοι μαζί θα παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση των « 9 φαγητών» από τα παιδιά, στην αίθουσα του συλλόγου .
Σας προσκαλεί όλους να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις του συλλόγου μας το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου από τις 5.30 το απόγευμα στον Απαλό!