Έβρος: Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες

788

Αποφασισμένοι να βγούν και πάλι στους δρόμους για να διεκδικήσουν καλύτερες τιμές στα αγροτικά τους προϊόντα, μείωση του κόστους παραγωγής και τις αποζημιώσεις που δικαιούνται, είναι οι αγρότες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητας» (ΟΑΣΕ), Γιάννη Μαργαριτίδη. Ο κ. Μαργαριτίδης συμμετείχε στην σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στη Νίκαια-Λάρισας και μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «πλέον το ζήτημα είναι καθαρά θέμα επιβίωσης για τον αγροτικό αλλά και τον κτηνοτροφικό κόσμο».

Όπως είπε, κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2019, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να εξετάσει τα δεδομένα και μετά από τη συνάντηση που επίκειται με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια θα αποφασιστεί το εάν και πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, με πιθανότητα αυτό να γίνει στα τέλη Ιανουαρίου.

«Αν δεν παλέψουμε και δεν αντιδράσουμε δυναμικά, οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα χαθούν» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΑΣΕ. Η Ομοσπονδία σήμερα το απόγευμα στις 7 έχει προγραμματίσει διοικητικό συμβούλιο, στο δημαρχείο Σουφλίου.