Νεκροί για τους οποίους ποτέ δεν μάθαμε… Θα μπορούσαν να είχαν ζήσει, αν είχαν άμεση ιατρική παρέμβαση. Δεν την είχαν. Ήταν στρατιωτικοί που υπηρετούσαν στην πρώτη γραμμή και όχι σε κάποιο γραφείο των Αθηνών ή κάποιου άλλου αστικού κέντρου. Κι όμως αυτά τα στελέχη δεν έχουν ούτε τα αυτονόητα όπως νοσοκομεία που να λειτουργούν στην εντέλεια. Οι νεκροί για τους οποίους ποτέ δεν μάθαμε “χαιρετούν” το διαρκώς “ευτυχισμένο” ΓΕΣ το οποίο θεωρεί ότι όλα “είναι εξαιρετικά” .
Η ιστορία ενός ΕΠΟΠ Λοχία που “έφυγε” σε ηλικία 39 ετών “φωνάζει” ότι τίποτα δεν είναι “εξαιρετικό” και ότι τα προβλήματα δεν κρύβονται με “ευτυχισμένες ανακοινώσεις” και “στοχευμένες δημοσιεύσεις”.
ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Πάλλας Γεώργιος του Παναγιώτη. Eτών 39 γεννημένος στην Αλεξανδρούπολη στις 22 Δεκεμβρίου 1979 κάτοικος Τυχερού με καταγωγή από Αμπελάκια Ορεστιάδας όπου έζησε και μεγάλωσε.
Υπηρετούσε στο 558 Μ/Κ ΤΠ στο Πρωτοκκλήσι Μάνδρας το οποίο ανήκει στην 50 Μ/Κ ΤΑΞ στο Σουφλί .
Το Στρατιωτικό νοσοκομείο Διδυμότειχου ήταν πλήρως επανδρωμένο με σχεδόν όλες της ειδικότητες Ιατρών. Ήταν Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο το οποίο μετονομάστηκε σε ΚΙΧΝΕ διότι οι ι ιατροί μετατέθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Το ΓΕΣ/ΔΥΓ δεν κατάφερε να καλύψει τα κενά, γιατί όπως λένε, ιατροί που επιλέχθηκαν είχαν την επιλογή της παραίτησης και δεν ήθελαν να μετατεθούν. Αυτό είναι αδιάφορο για τα στελέχη που υπηρετούν στον Έβρο. Το ΓΕΣ θα ΄πρεπε να ΄χει λύσει το θέμα.
Κάπως έτσι φθάσαμε στο σημείο οι μόνοι γιατροί που υπάρχουν να είναι ψυχολόγος, ψυχίατρος, και οδοντίατρος ,σε μία Μεραρχία με 2.500 στρατιωτικούς και 1000 περίπου Αστυνομικούς.
Ο Γιώργος Πάλλας μεταφέρθηκε από συγγενικά του πρόσωπα μετά από έντονους πόνους στο στήθος, εμετό και δυσφορία στο νοσοκομείο του Σουφλίου. Από εκεί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο πολιτικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου και εκεί το προσωπικό είναι είδος υπό εξαφάνιση όπως και τα μηχανήματα. Εκεί του έγινε καρδιογράφημα, αιματολογικές εξετάσεις και ακτινογραφίες.
Ο Λοχίας Πάλλας συνέχισε να διαμαρτύρεται για έντονο πόνο και κάψιμο στο στήθος και η απάντηση που έπαιρνε ήταν υπομονή…
Μετά από κάποιες ώρες όταν ηρέμησε κάπως μεταφέρθηκε στο 219 ΚΙΧΝΕ στρατιωτικό νοσοκομείο γιατί σύμφωνα με διαταγή τους ΓΕΣ για να νοσηλευτούν στρατιωτικοί σε πολιτικό Νοσοκομείο πρέπει να γίνει μια διαδικασία απίστευτης γραφειοκρατίας.
Ο Λοχίας Πάλλας καθώς ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι περίπου στη 01:30 τα ξημερώματα, ένιωσε ξανά έντονη δυσφορία. Σηκώθηκε από το κρεβάτι και κάνοντας δύο βήματα έπεσε κάτω όπου και άφησε την τελευταία του πνοή! Δεν είχε συνδεθεί με κανένα μηχάνημα για να τον παρακολουθούμ κι εκείνη τη στιγμή στο νοσοκομείο βρισκόταν ένας ιατρός στρατιώτης χωρίς ειδικότητα και δυο νοσοκόμες! Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να καλέσουν για τη μεταφορά του στο πολιτικό νοσοκομείο.
Μία ώρα προσπάθησαν να τον επαναφέρουν. Μάταια…
Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Η κηδεία του έγινε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 1 στο Τυχερό. Τον αποχαιρέτησε η σύζυγός του που είναι 4 μηνών έγκυος…
Αναμένουμε την επόμενη ανακοίνωση του ΓΕΣ για το “προσωπικό μας που αξίζει”…
Το inevros αναδημοσίευσε το παραπάνω άρθρο αυτούσιο από το militaire.gr.