Πλούσιες οι δράσεις του Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης το 2ο 15ήμερο Οκτωβρίου

833

Βράβευση Εθελοντών από τον ΣΕΓΑΣ

Στις 17 Οκτωβρίου 2018 η Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησε στον χώρο του Νομαρχείου Αλεξανδρούπολης τη βράβευση των συμμετεχόντων εθελοντών και των συνεργαζόμενων φορέων που στήριξαν την αθλητική διοργάνωση “RUN GREECE ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 2018”.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες φορείς και συλλόγους, ήταν και ο Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης με την  Ομάδα Υγειονομικής Κάλυψης του Τομέα Νοσηλευτικής για την ουσιαστική βοήθειά  τους στους σταθμούς των Πρώτων Βοηθειών για την υγειονομική κάλυψη των αθλητών.


Το τοπικό τμήμα επικροτεί παρόμοιες εκδηλώσεις, οι οποίες  αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν το έργο των εθελοντών καθώς λειτουργούν ως  κίνητρο για τη συμμετοχή τους σε μελλοντικές δράσεις, ενώ παράλληλα αποτελούν και ηθική ικανοποίηση των εθελοντών για τον προσωπικό χρόνο που διαθέτουν στην υπηρεσία του Ε.Ε.Σ.

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα BLS/AED

Στις 26 Οκτωβρίου 2018 υλοποιήθηκε  στο Ξενοδοχείο “ALEXANDER BEACH HOTEL” το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Βασικής Υποστήριξης Ζωής και χρήσης  Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (BLS/AED) από την Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια του τμήματος κυρία Ειρήνη Παπάζογλου.

Αποδέκτες του προγράμματος ήταν τα μέλη της Ομάδας του Τμήματος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης έπειτα από σχετικό αίτημα του συλλόγου.

Οι εκπαιδευόμενοι συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στα βιωματικά μαθήματα σε συνδυασμό με τη χρήση των εξειδικευμένων προπλασμάτων και οπτικοακουστικού υλικού.
Παράλληλα μας μετέφεραν τις δικές τους εμπειρίες από την ενασχόλησή τους με το συγκεκριμένο άθλημα τονίζοντας τη σπουδαιότητα της γνώσης των πρώτων βοηθειών για την ορθή παροχή τους και για την αντιμετώπιση περιστατικών που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής  τους στον θαλάσσιο χώρο.

Ο Ερυθρός Σταυρός στις επετειακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 

Με ιδιαίτερη επισημότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού 28ης Οκτωβρίου παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και τοπικής ηγεσίας.

Οι εθελοντές του Τομέα Νοσηλευτικής συμμετείχαν:

Στην επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης,

Στην κατάθεση στεφάνου που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο της Δόμνας Βισβίζη και 

Στην παρέλαση των σχολείων, των πολιτιστικών συλλόγων και του στρατού, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική οδό της πόλης.

Υγειονομική κάλυψη αγώνων μπάσκετ

Η Ομάδα Υγειονομικής Κάλυψης του Τομέα Νοσηλευτικής παραβρέθηκε στις 3 αγωνιστικές προσπάθειες της τοπικής ομάδας που πραγματοποιήθηκαν στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2018 στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο του “ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ”  και στις εξής αναμετρήσεις

Έναντι της Ομάδας “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” Διδυμοτείχου  στην κατηγορία των παίδων

Έναντι της Ομάδας “ΓΑΣ” Κομοτηνής στην κατηγορία των κορασίδων και

Έναντι της Ομάδας “ΒΥΡΩΝΑΣ” Καβάλας στην κατηγορία των ανδρών.

Οι εθελοντές μας  παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σε περιστατικά θλάσεων.