Σε όλο τον Έβρο οι δράσεις του Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης για το πρώτο 15ήμερο Οκτωβρίου

973

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Στις 3 Οκτωβρίου 2018 το περιφερειακό τμήμα του Ε.Ε.Σ Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο συνεργασίας με τους φορείς της πόλης.

Οι Νοσηλεύτριες-Εκπαιδεύτριες του τμήματος, κυρίες Ειρήνη Παπάζογλου και Αλεξάνδρα Μπαμπούλη με τη συμμετοχή  22 Εθελοντών Νοσηλευτικής περιηγήθηκαν στους χώρους και στις μονάδες του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (ΚΙΧΝΕ) από τον Αρχίατρο και τη Διευθύνουσα του Νοσοκομείου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με στόχο την ενημέρωση και την μελλοντική μετεκπαίδευση των εθελοντών μας.

 

Η ΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

 

Στις 6 Οκτωβρίου 2018 διοργανώθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης “ΦΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ” από τον Σύνδεσμο Βετεράνων Αθλητών Στίβου, Πανελλήνιο Gala Ρίψεων και Σύνθετων Αγωνισμάτων Στίβου σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Συμμετείχαν αθλητές από τους Συνδέσμους Βετεράνων Αθλητών της Καβάλας, της Δράμας, της Λάρισας, της Φθιώτιδας, της Κώ, των Τρικάλων και φυσικά της Αλεξανδρούπολης.

Η Ομάδα της Υγειονομικής Κάλυψης των εθελοντών Νοσηλευτικής παραβρέθηκε στην αθλητική συνάντηση και στην πρωινή αγωνιστική και στην απογευματινή, έπειτα από αίτημα του Συνδέσμου για την παροχή των πρώτων βοηθειών στους διαγωνιζόμενους αθλητές.

 

Ο Ε.Ε.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018»

Στις 12 Οκτωβρίου 2018 ολοκληρώθηκε η τελική φάση της διακλαδικής άσκησης “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018”  στο πεδίο “ΑΕΤΟΣ” του Νομού Έβρου με τη συμμετοχή αρμάτων μάχης, δυνάμεις του πυροβολικού και μαχητικών αεροσκαφών παρουσία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και τοπικών αρχών.

Την άσκηση επίσης παρακολούθησαν οι Εθελοντές Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Αλεξανδρούπολης πλαισιωμένοι από τις Νοσηλεύτριες-Εκπαιδεύτριες του τμήματος, έπειτα από πρόσκληση του Στρατηγού Διοικητή της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης  Μεραρχίας Πεζικού.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της άσκησης, ένα μικρό τμήμα Εθελοντών Νοσηλευτικής συμμετείχε στο νοσηλευτικό κατάλυμα του στρατιωτικού νοσοκομείου βοηθώντας το ιατρικό προσωπικό επισφραγίζοντας τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τη ΧΙΙ Μεραρχία και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Η ΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ Α.Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ Αλεξανδρούπολης υποστηρίζει την αγωνιστική πορεία της Αθλητικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης “ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ” για το έτος 2018-2019 με την παροχή των πρώτων βοηθειών .

 Η Ομάδα Υγειονομικής Κάλυψης του Τομέα Νοσηλευτικής παραβρέθηκε στις 3 αγωνιστικές προσπάθειες της τοπικής ομάδας που πραγματοποιήθηκαν στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2018 στο κλειστό δημοτική γυμναστήριο του “ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ”  και στις εξής αναμετρήσεις

  Έναντι της Ομάδας Αίας Κομοτηνής στην κατηγορία εφήβων

 Έναντι της Ομάδας Εθνικός Αλεξανδρούπολης στην κατηγορία παίδων και

 Έναντι της Ομάδας Χρυσούπολης στην κατηγορία των ανδρών.

 Οι εθελοντές μας  παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σε περιστατικά θλάσεων.