Καβύλη: “Ο Καθηγητής Πανεπιστημίου του 502 Τάγματος Πεζικού”

6727

Εδώ και αρκετά χρόνια διδάσκει στο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Γεωπονικό), του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Πρόκειται για τον Θεσσαλονικιό, οπλίτη Πεζικού σήμερα, Κωνσταντίνο Σαμαρά.

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θράκης ο ίδιος, επέλεξε να παραμείνει στον Έβρο, όπου ακολουθεί εκπαιδευτική και ερευνητική καριέρα στην εντομολογία, στην οποία έχει διακριθεί, προσθέτοντας στο βιογραφικό του αρκετές βραβεύσεις και διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα καθώς και στο Εξωτερικό.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι έχει λάβει το 1ο Βραβείο Βιολογικής Καταπολέµησης: Βραβείο καλύτερης προφορικής παρουσίασης σε θέµα σχετικό µε τη βιολογική καταπολέµηση εχθρών των καλλιεργειών στα πλαίσια του 15ου Πανελλήνιου Εντοµολογικού Συνεδρίου (Καβάλα, 22-25 Οκτωβρίου 2013). Χρηµατοδότηση: Βiobest Belgium NV.

Επίσης αποφοίτησε µε την 1η καλύτερη επίδοση µεταξύ των µεταπτυχιακών φοιτητών του έτους του στο Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα Σπουδών µε Ειδίκευση “Αειφορικά Συστήµατα Παραγωγής και Περιβάλλον στη Γεωργία” του Τµήµατος Αγροτικής Ανάπτυξης (Δ.Π.Θ).

Την περίοδο που διανύουμε εκπληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις σε ένα από τα πιο μάχιμα τάγματα της χώρας, το 502 της Καβύλης. Χωρίς καμία διάκριση από τους υπόλοιπους στρατιώτες έχει κάνει το προβλεπόμενο tour, σε φυλάκια, περίπολα, σκοπιές, μαγειρεία, ενώ έχει γευθεί και όλα τα προνόμια που ”απολαμβάνουν” οι οπλίτες των ακριτικών περιοχών.

Σήμερα μαζί με άλλους στρατιώτες βρίσκεται αποσπασμένος στη ΛΑΦ Ορεστιάδας, όπου και εκεί δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Ευγενέστατος, πρόσχαρος, άλλης ποιότητος άνθρωπος, θα τον δει κανείς να συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες (σφουγγάρισμα, σερβίρισμα κλπ).

Παίρνοντας το απολυτήριο του σε λίγους μήνες και συνεχίζοντας την καριέρα του ως εντομολόγος, θα του ανατεθεί όπως μαθαίνουμε χαριτολογώντας από στελέχη του Στρατού, η κατασκευή ειδικού εντομοκτόνου για την εξάλειψη των κουνουπιών της θερινής ΛΑΦ Ορεστιάδας και της περιοχής γενικότερα κάτι που εκτός από βραβείο θα του εξασφαλίσει και άγαλμα στην είσοδο της πόλης!

kranos.blogspot.gr