Αλεξανδρούπολη: Διήμερη γαστρονομική και μουσικοχορευτική διαδρομή στον χώρο της Θράκης

1148

Πρόσκληση συμμετοχής στους συλλόγους σε ένα πολιτιστικό διήμερο «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ – γαστρονομική και μουσικοχορευτική διαδρομή στον χώρο της Θράκης», στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης “Via Egnatia”. Θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου (Νομαρχείο) και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου (Πάρκο Αλτιναλμάζη).

Το διήμερο διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου με την επίσημη υποστήριξη και τη συνεργασία της «Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου» (ΕΠΟΦΕ).


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο e-mail της ΕΠΟΦΕ: epofe.evros@gmail.com έως και τη Δευτέρα 27 Αυγούστου.


Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 | ώρα 8 μμ | Νομαρχείο
Η 1η ΒΡΑΔΙΑ έχει θεματικό χαρακτήρα τη ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ.
Οι συμμετέχοντες σύλλογοι παρουσιάζουν το γαστρονομικό πλούτο της περιοχής που εκπροσωπούν στο προαύλιο του Νομαρχείου (για το σκοπό αυτό θα δοθούν στους συλλόγους οργανωμένα και ομοιόμορφα τέντες, πάγκοι, μαγειρικά σκεύη κλπ). Προβλέπεται επίσης, βιντεοσκόπηση τις προηγούμενες ημέρες με την προπαρασκευή των φαγητών ανά σύλλογο, με σκοπό να προβληθούν τη βραδιά της εκδήλωσης σε γιγαντοοθόνη στην μπροστινή όψη του Νομαρχείου.
Μουσική επένδυση με την επιμέλεια του Συλλόγου Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν.Μακεδονίας-Θράκης/Ωδείο Φαέθων – Υπεύθυνος: Μπάμπης Τσακαλίδης.

Πληροφορίες για την 1η βραδιά: Υπεύθυνες_ Μαρία Αδαμίδου (6947882479), Βάσω Παντελίδου (6974904591)

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 | ώρα 8 μμ | Πάρκο Αλτιναλμάζη
Η 2η ΒΡΑΔΙΑ έχει ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ θεματικό χαρακτήρα.
Περιλαμβάνει την παράσταση χορευτικών σχημάτων των συμμετεχόντων συλλόγων, επενδυμένη με θεατρικά κείμενα ανά πληθυσμιακή ομάδα παρουσίασης στο θέατρο του οικοπάρκου Αλτιναλμάζη.
Συγγραφική επιμέλεια κειμένων: Νίκος Ζερβόπουλος.
Παρουσίαση: θεατρικό εργαστήρι ΙΜΑ.
ℹ️Πληροφορίες για τη 2η βραδιά: Υπεύθυνος_Αθανάσιος Στράτος (6937375400). Ματθαίος Αντωνιάδης (6973817580)

Γενικές πληροφορίες/συντονισμός: Δημήτρης Κελεμίδης (6945849355).

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ: Τετάρτη 29 Αυγούστου