Συμπολίτης μας κινδύνεψε να σκοτωθεί από πέτρα στην Εγνατία και έψαξε να βρει το δίκιο του.. (μία ιστορία τρέλας)

3499

Φίλος της σελίδας και κάτοικος Αλεξανδρούπολης, ενώ οδηγούσε στην Εγνατία οδό με κατεύθυνση προς Κομοτηνή. Χτύπησε σε πέτρα που βρισκόταν στο δρόμο.

Έσκασε το λάστιχο του, σώθηκε από θαύμα.. Και είπε να τηλεφωνήσει για βοήθεια στο τηλ. έκτακτης ανάγκης της εταιρίας 1077. Και από ξεκίνησαν όλα..

Διαβάστε την ιστορία του..

Σήμερα το πρωί 08.40 πάνω στην Εγνατία στο ύψος του κόμβου Δικέλλων με κατεύθυνση προς Κομοτηνή μία τεράστια κοτρώνα στην μέση του δρόμου είχε ως αποτέλεσμα ευτυχώς μόνο ένα σκασμένο λάστιχο και μία στραβωμένη ζάντα. Η χαμηλή ταχύτητα με διαφύλαξε πάνω στην στροφή.

Μετά από κλήση στην βοήθεια εγνατίας οδού 1077 μετά από 40 λεπτά δεν εμφανίστηκε κανένας για να προστατέψει εμένα και τα διερχόμενα αυτοκίνητα από την πέτρα που εξακολουθούσε να είναι στην μέση του δρόμου ούτε από το όχημα μου που ευτυχώς κατάφερα να το βάλω στην άκρη του δρόμου.

Ευτυχώς για του υπόλοιπους κάποια στιγμή ένα άλλο αυτοκίνητο σκούντηξε την κοτρώνα στην άκρη!

Με τα πολλά κατάφερα να πάω στην εργασία μου, αφού άλλαξα το λάστιχο και κατόπιν μπήκα στην διαδικασία να καταγγείλω το περιστατικό στην Εγνατία Οδό με σκοπό να δω αν δικαιούμαι τουλάχιστον μίας ηθικής δικαίωσης.

Μπαίνοντας στην σελίδα της εγνατία έχει μία ειδική φόρμα που συμπληρώνει κάποιος με τίτλο “Αναφορά Βλάβης από
τους οδηγούς” http://rmms.egnatia.gr/im-irs/Authenticated/Default.aspx την οποία συμπλήρωσα και συμπεριέλαβα τις φωτογραφίες που βλέπετε. Με έκπληξη διαβάζω στο τέλος της σελίδας με μικρά γράμματα το εξής ” ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ αποδέχεται την οποιαδήποτε καταχώρηση στοιχείων βλάβης στην οδό και στον εξοπλισμό αυτής (π.χ. λακκούβα, λιμνάζοντα ύδατα, κατεστραμμένο στηθαίο ασφαλείας κτλ) ως ειδοποίηση και όχι ως καταγγελία ή τυχόν αξίωση κατά αυτής. “.

Δεν πτοήθηκα λέω θα τηλεφωνήσω στο νούμερο που μου έβγαλε η φόρμα που συμπλήρωσα 25310 30580 (Περιφερειακή Υπηρεσία Κομοτηνής) και θα μιλήσω με κάποιον να μου δώσει πληροφορίες. Η κυρία που απάντησε με προώθησε σε ένα άλλο τηλέφωνο 25510 88280 σε κάποιον άλλο υπεύθυνο μηχανικό Εγνατίας Οδού (δεν θα αναφέρω το όνομα του), ο οποίος με περίσσιο θάρρος μου δήλωσε ευθύς εξαρχής ότι δεν υπάρχει κάποια διαδικασία της Εγνατίας Οδού για καταγγελίες, παράπονα, αξιώσεις κτλ και δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι αυτό.

Όταν τον ρώτησα γιατί τότε πληρώνουμε διόδια, μία ασφάλεια κάτι δεν δικαιούμαστε, δεν έχουν αστική ευθύνη απέναντι μας μου αποκρίθηκε ότι “ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ”.

Ελλάς 2018 – Εγνατία Οδός ΑΕ και από του χρόνου μην ξεχνιόμαστε καταργούνται οι απαλλαγές στα διόδια και η χλμ αποζημίωση από 0,33 ανά χλμ πάει στα 0,55, τουτέστιν διπλασιασμός σε όλα τα διόδια.

Καλή τύχη και εύχομαι να μην σας συμβεί τίποτα στο δρόμο που πληρώνετε γιατί η Εγνατία Οδός ΑΕ θα έχει απαλλαγή!!