Η βροχή έπνιξε το Μαρούσι: Βούλιαξαν αυτοκίνητα -Κίνδυνος για πεζούς

1759

Έντονη βροχόπτωση σημειώνεται εδώ και πάνω από μία ώρα στα βόρεια προάστια, προκαλώντας πλήθος προβλημάτων.

Τα ΙΧ στο πάρκινγκ, εκεί που ήταν η ΗΒΗ στο Μαρούσι βούλιαξαν στις λάσπες

Πολλοί κεντρικοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει σε διάφορες περιοχές της βόρειας Αθήνας ενώ στο Μαρούσι ρίχνει μέχρι και χαλάζι.

Η Πυροσβεστική έως τις 14:50 είχε δεχθεί 120 κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας σε οδηγούς.
Οι περιοχές με τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η Πεντέλη, τα Μελίσσια, τα Βριλήσσια, Το Μαρούσι και Κηφισια.

Ενδεικτικό της ισχυρότατης νεροποντής είναι πως μέσα λίγα λεπτά τα ΙΧ που ήταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ στη διασταύρωση Κηφισίας και Σώρου βούλιαξαν.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε «θα είναι θαύμα αν δεν έχουμε νεκρό».

Διακοπές της κυκλοφορίας

Διακόπηκε, πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων σε δρόμους στην Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία, λόγω της νεροποντής.

Ειδικότερα, έκλεισε η γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και ο παράδρομος της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», στη Νέα Ερυθραία.

Η Πυροσβεστική έχει ήδη δεχθεί περίπου 140 κλήσεις από περιοχές στα βόρεια της Αττικής και ειδικότερα από Βόρεια Πεντέλη, Κηφισιά, Μαρούσι και Βριλήσσια.

Λόγω της βροχής η κυκλοφορία των οχημάτων στην άνοδο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας πραγματοποιείται με δυσκολία από το ύψος της Λυκόβρυσης έως και το ύψος της Νέας Ερυθραίας.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και τον παράδρομο της Εθνικής στη Ν.Ερυθραία.

Έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν πεζοί στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και την Κονίτσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης απηύθυνε μέσω στου ΣΚΑΙ ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος. «Υπάρχουν τεράστιοι όγκοι νερού στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου. Υπάρχει ένα παλιό αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου πάνω στο ρέμα της Σαπφούς, έχει βγει το νερό..» είπε.

Πηγή: iefimerida.gr