Τι γίνεται με τη φωτιά στη Λευκίμη

1343

Οριοθετήθηκε απόλυτα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχτές το απόγευμα σε πευκοδάσος της περιοχής Λευκίμης του Δήμου Σουφλίου και δεν υπάρχει καμία ανησυχία διαβεβαιώνει η Πυροσβεστική υπηρεσία, ωστόσο στην περιοχή παραμένουν όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από κεραυνό αλλά οριστικό πόρισμα θα υπάρξει μετά τη σχετική έρευνα του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής.
Στην περιοχή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν όλη την νύχτα 120 πυροσβέστες από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και 60 πεζοπόρα τμήματα κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να οριοθετήσουν την πυρκαγιά.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής η φωτιά έκαψε περίπου 200 στρ πευκοδάσος.
«Αυτήν την στιγμή επεμβαίνουμε με τα ίδια άτομα στην περίμετρο της πυρκαγιάς και προσπαθούμε να διαφυλάξουμε την περίμετρο από τυχόν αναζωπυρώσεις,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Περιφερειακός Διευθυντής ΑΜΘ Μάριος Αποστολίδης, χαρακτηρίζοντας δύσκολη την κατάσβεση της πυρκαγιάς καθώς το σημείο ήταν δύσβατο.