Έβρος: Τα τελευταία νέα από τη φωτιά στη Λευκίμη. Τι έγινε με το ρωσικό ελικόπτερο τελικά

1495

Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές από την Αλεξανδρούπολη, το Σουφλί, τις Φερές, το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα, την Κομοτηνή και την Ξάνθη η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας μεταξύ Λευκίμης και Προβατώνα του δήμου Σουφλίου περιορίστηκε προτού ξεφύγει προς το δάσος που βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου.

Η φωτιά καίει πευκοδάσος και το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν τόσο η περιορισμένη πρόσβαση όσο και οι άνεμοι. Ωστόσο η εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη.

Το ρωσικό πυροσβεστικό ελικόπτερο που έφτασε πριν από λίγες μέρες στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης δεν μπόρεσε να βοηθήσει τις επίγειες δυνάμεις καθώς από νωρίς εστάλη στα μέτωπα της Αττικής. Ωστόσο λόγω των θυελλωδών ανέμων καθηλώθηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και με το πρώτο φως της ημέρας θα αποφασιστεί πού θα επιχειρήσει.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς μηχανήματα της περιφέρειας και του στρατού βοηθούν τις επίγειες δυνάμεις να φτάσουν στις εστίες. Η μάχη με τις φλόγες θα είναι ολονύχτια αν και η πρόβλεψη των μετεωρολόγων είναι ότι η βροχή θα μετακινηθεί προς τα βόρεια. «Ελπίζουμε στη βοήθεια της βροχής», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από κεραυνό κατά τη διάρκεια ξηρής καταιγίδας.

pontos-news.gr