Στην Αλεξανδρούπολη το «Salamis Filoxenia»

571

Tο πρώτο κρουαζιερόπλοιο για την φετινή τουριστική σεζόν αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης την Τρίτη 10 Ιουλίου στις 10:00.


Το υπό κυπριακή σημαία κρουαζιερόπλοιο «Salamis Filoxenia» με 400 τουρίστες, 90% Κύπριοι και 10% Άγγλοι και 200 άτομα πλήρωμα, έρχεται από την Μυτιλήνη έχοντας ως επόμενο προορισμό την πόλη της Καβάλας.

Το «Salamis Filoxenia» θα πραγματοποιήσει διανυκτέρευση το βράδυ της Τρίτης, ενώ θα αναχωρήσει την Τετάρτη 11 Ιουλίου στις 24:00. Ο κατάπλους του κρουαζιερόπλοιου θα γίνει στο σημείο που δένει το ΣΑΟΣ.

«Η επικείμενη άφιξη τουριστών & πληρώματος και η έξοδος ενός μέρους από αυτούς στην «αγορά», θέτει σε εγρήγορση τους εμπόρους και επαγγελματίες της πόλης,» αναφέρει σε ανακοίνωση του Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης , ενημερώνοντας έγκαιρα τους επιχειρηματίες της πόλης ώστε να μπορέσουν να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν τον τρόπο προσέγγισης και προσέλκυσης των επισκεπτών – τουριστών του εν λόγω κρουαζιερόπλοιου.

Εν τω μεταξύ την Κυριακή 8 Ιουλίου αναμένεται να επισκεφθούν την πρωτεύουσα του Έβρου τουριστικοί πράκτορες και δεκαπέντε δημοσιογράφοι προκειμένου να ξεναγηθούν στις ομορφιές του νομού.

H πρωτοβουλία ανήκει στην Κυπριακή Εταιρεία Tuss η οποία συνδέει το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» με την Λάρνακα με δυο πτήσεις την εβδομάδα ,με στόχο να ανοίξουν οι αγορές των δυο χωρών.

ert.gr