Δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου: Απευθείας ανάθεση στο γιό της το ποσό των 7000€.

2035

Στο Δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 27-6-18 στο δημαρχείο του Διδυμοτείχου μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα για την τουριστική προβολή του Δήμου Διδυμοτείχου.

Το θέμα έφερε στο Δημοτικό συμβούλιο ο κος Κελεσίδης. Το θέμα αφορούσε την εκτύπωση ενημερωτικών φυλλαδίων και τουριστικών χαρτών, διαφημιστικών τσαντών καθώς επίσης και ένα βίντεο προβολής την πόλης που η αξία του άγγιζε το ποσό των 7000€.

Έπειτα από ερωτήσεις της κα Πετρίδου επί του θέματος, αποκαλύφθηκε ότι το εν λόγω βίντεο δεν θα δοθεί στον Δήμο ως φυσική μορφή και με κάποιο μέσω διαμοίρασής του με μορφή stick η δίσκου dvd, αλλά θα διαμοιραστεί διαδικτυακά σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης σημείωσε ότι όλη η προβολή συμπεριλαμβανόμενου του βίντεο, των ενημερωτικών φυλλαδίων και χαρτών κτλ θα μπορούσε να ενοποιηθεί και να θα γίνει με δημόσιο διαγωνισμό και όχι με απευθείας αναθέσεις,  αφήνοντας αιχμές για την διαδικασία που ακολουθείται.

Όπως παραδέχτηκε η κα Γκουρλουμένου, κατά την διαδικασία της έντονης αντιπαράθεσης με την κα Πετρίδου, το βίντεο είναι του γιού της και αποτελεί προϊόν υψηλής αισθητικής και ποιότητας, τα χρήματα θα δοθούν για την δημιουργία και την τέχνη όπως είπε η ίδια και το βίντεο θα μοιραστεί διαδικτυακά και μόνο, χωρίς ο δήμος να έχει τίποτα στην κατοχή του με απευθείας ανάθεση το ποσό των 7000€.

Το λόγο στην συνέχεια πήρε ο κος Κεσόγλου ,  όπου σημείωσε ότι η προβολή του τόπου αξίζει όσα περισσότερα χρήματα μπορούν να διατεθούν, όχι με τον τρόπο που γίνεται αυτήν την στιγμή, δηλαδή με την απευθείας ανάθεση ανά τμήματα,  αλλά να με συγκεντρωτικό χαρακτήρα, με διαγωνισμό, από διαφημιστικές  εταιρείες που θα δημιουργήσουν την καμπάνια προβολής ολοκληρωμένα.

Στην συνέχεια ο κος Τοκαμάνης εξετάζοντας τα σχετικά έγγραφα του θέματος διαπίστωσε ότι η τεχνική περιγραφή του βίντεο δεν φέρει τις απαραίτητες υπογραφές με αποτέλεσμα το θέμα να μην προχωρήσει προς ψήφιση και να μετατεθεί στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο.

Πηγή