Συνδέθηκε με το μέλλον το Περιφερειακό Ιατρείο της Σαμοθράκης

1019

Την Τρίτη 26 Ιουνίου  και ώρα 10.00 πραγματοποιήθηκε στο γραφείου του Διοικητή του ΠΑΓΝΕ  η τελετή παράδοσης από την Πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Αλεξανδρούπολης δρ. Ιωάννα Κουγιουμτζή στον Διοικητή του Νοσοκομείου δρ Δημήτριο Αδαμίδη, ενός συστήματος τηλεϊατρικής που συνδέει το Περιφερειακό Ιατρείο της Σαμοθράκης με το Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου. Η μονάδα του Ιατρείου της Σαμοθράκης παραδόθηκε επί τόπου την Δευτέρα 25 Ιουνίου και έγινε εκπαίδευση των ιατρών στο χειρισμό της.

Είναι το αποτέλεσμα μίας δράσης που ξεκίνησε από την 2484 Περιφέρεια Διεθνούς Ρόταρυ που καλύπτει τους Ομίλους της Βόρειας Ελλάδας αξίας 68.000€, η οποία χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από αυτούς και το Ροταριανό Ίδρυμα. Συμπεριλαμβάνει ακόμη ένα σύστημα, που συνδέει τις Διαπόντιες Νήσους (Οθωνοί και Ερρείκουσα  – το πιο ΒΔ άκρο της Ελλάδας, πάνω από την Κέρκυρα) με το Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων καθώς επίσης και μία εξοπλισμένη μηχανή μεγάλου κυβισμού για το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων.

Δίνεται πλέον η δυνατότητα στους ιατρούς στη Σαμοθράκη να αποστέλλουν σε πραγματικό χρόνο ιατρικά δεδομένα σε περίπτωση που χρήζουν εξέτασης ειδικού, όπως πχ ένα καρδιογράφημα, στο νοσοκομείο όπου θα γίνεται η διάγνωση και να αποφεύγεται η άσκοπη μετακίνηση ασθενών. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την εταιρία που το ανέπτυξε για 10 έτη.

Μετά την παράδοση ιατρικού εξοπλισμού και την παροχή δωρεάν εξετάσεων στους κατοίκους το Ρόταρυ θα  συνεχίσει να είναι δίπλα σε ένα πολύπαθο νησί που είναι τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά!