Αλεξανδρούπολη Ο Κύκλωπας της Μάκρης μας αποκαλύπτεται

1277

«ΚΥΚΛΩΠΑΣ: ΜΥΘΟΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ ΜΑΚΡΗ»

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018, ώρα 18.30

Αναψυκτήριο «ΚΑΣΤΡΟ» (πλησίον της Σπηλιάς του Κύκλωπα)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο Καθηγητής κ. Σταύρος Τουλουπίδης, Πρυτανεύων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την ημερίδα με θέμα

«ΚΥΚΛΩΠΑΣ: ΜΥΘΟΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ ΜΑΚΡΗ»

η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018, ώρα 18.30 στο αναψυκτήριο «ΚΑΣΤΡΟ», στη Μάκρη (πλησίον της σπηλιάς του Κύκλωπα)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

«ΚΥΚΛΩΠΑΣ: ΜΥΘΟΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ ΜΑΚΡΗ»

19.15: Ξενάγηση στον χώρο της Σπηλιάς του Κύκλωπα

19.45: Χαιρετισμοί – Εισηγήσεις:

Φλώρα Μανακίδου, Καθηγήτρια του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης: «Ο Κύκλωπας Πολύφημος και ο πολύφημος Κύκλωπας: από το τέρας στον ποιητή»

Δέσποινα Τσιαφάκη, Διευθύντρια Ερευνών του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά / Παράτημα Ξάνθης : «Ο Κύκλωπας και η απεικόνισή του στην αρχαία ελληνική τέχνη»

Γεώργιος Τσομής, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης: «Ο μύθος της Γαλάτειας και του Πολύφημου και η πρόσληψή του στη λογοτεχνία και τις παραστατικές τέχνες κατά τη νεότερη και σύγχρονη εποχή»

Κωνσταντίνα Καλλιντζή, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ν. Ξάνθης: «Ο αρχαιολογικός χώρος της Μάκρης. Ανασκαφές και συμπεράσματα»

Κωνσταντίνα Πηλείδου, Δρ. Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: «Μικρογραφικές αναπαραστάσεις ανθρώπων στον νεολιθικό οικισμό της Μάκρης»

Συζήτηση

21.45: Ρεσιτάλ με τη Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης, πιανίστα Μερόπη Κολλάρου και τη σοπράνο Νάντια Μαλακόζη.

Η συνέντευξη τύπου για την εκδήλωση

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 στις 11.00 π.μ. στο γραφείο Δημάρχου (Δημαρχείο, 1ος όροφος) ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, κα Δόμνα Τερζοπούλου θα παραχωρήσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου ενόψει της Ημερίδας «Κύκλωπας: Μύθος, Φιλολογικές Μαρτυρίες και Αρχαιολογική Έρευνα στη Μάκρη» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιουνίου στη Μάκρη.