Περιοδεία στα έργα του ΤΑΡ στον ΄Εβρο

1082

Στο εργοτάξιο κατασκευής του Σταθμού Συμπίεσης Φυσικού Αερίου του αγωγού TAP στους Κήπους του Εβρου περιόδευσε χτες κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και της Ενωσης Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Γιάννης Τασιούλας, και ο Πρόεδρος της Ενωσης Οικοδόμων, Αναστάσης Γεωργιάδης, μίλησαν σε συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στο εργοτάξιο. Αναφέρθηκαν στο σημαντικό βήμα που έγινε από τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 30 Μάη και ανέδειξαν την ανάγκη να δοθεί συνέχεια με ακόμη πιο μαζική συσπείρωση στο Σωματείο.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων, με την οργάνωση και τη στήριξη του Σωματείου τους, είχε ως αποτέλεσμα την επομένη της απεργίας ο ένας από τους δύο υπεργολάβους που καθυστερούν την καταβολή των δεδουλευμένων να εξοφλήσει στους εργαζόμενους τους μισθούς 2,5 μηνών που τους όφειλε. Εξέλιξη που απέδειξε ότι η αδιαλλαξία της εργοδοσίας σπάει μπροστά στην αποφασιστική και οργανωμένη δράση των εργατών. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι ΣΣΕ, τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, η εντατικοποίηση της εργασίας. Τονίστηκε η ανάγκη οι εργαζόμενοι να βρεθούν δίπλα στο Σωματείο και να δώσουν ενιαία τη μάχη απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας και την αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τη ζωή τους.

Καταγγέλθηκε επίσης η προσπάθεια της εργοδοσίας να βάλει εμπόδια στη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία στις 30 Μάη. Μια προσπάθεια που ήρθε ως συνέχεια της εξελισσόμενης εργοδοτικής επιχείρησης τρομοκρατίας, με απειλές και απολύσεις, προκειμένου να κάμψει κάθε αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και να βάλει εμπόδια στην επαφή τους με το Σωματείο, που οργανώνει τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Ριζοσπάστης