Έβρος: Καταγγελία του Ο. Μουμίν ότι ο Περιφερειάρχης αρνείται επιχορήγηση σε Σύλλογο Αυτιστικών

1023

Μία σοβαρή καταγγελία με αποδέκτη τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, κάνει ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Οντέρ Μουμίν.

Πρόκειται για την φερόμενη ως άρνηση του περιφερειάρχη στην επιχορήγηση του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων νομού Έβρου. Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο, εντός του τρέχοντος μήνα, μιας που ο Μουμίν Οντέρ κατέθεσε το ερώτημα ως επερώτηση.

Αναλυτικά ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος αναφέρει τα εξής: “Ενημερωθήκαμε για την άρνηση της διοίκησής σας για την επιχορήγηση του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου. Κατόπιν τούτου επανήλθε ο εν λόγω σύλλογος με το 62/30-05-2018 έγγραφό του και ζητά να επιχορηγηθεί για τις ανάγκες πετρελαίου κίνησης και πετρελαίου θέρμανσης, 8.000 ευρώ και 1.000 αντιστοίχως σε ετήσια βάση. Την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 επισκέφθηκα τον Σύλλογο Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου.

Στη συνάντηση που είχα με την πρόεδρο του Συλλόγου, Ευαγγελία Τεπελή Μαυρίδου και τους εργαζόμενους ενημερώθηκα για τη λειτουργία του συλλόγου. Επίσης ενημερώθηκα για την προσωπική άρνηση του κ. Μέτιου για την επιχορήγηση που δινόταν επί εποχής Γιώργου Παυλίδη για δύο συνεχόμενα χρόνια. Δεν αντιλαμβάνομαι και δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε ούτε στα αυτονόητα. Είναι υποχρέωση κάθε σοβαρής διοίκησης να στηρίζει εμπράκτως τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Ως εκ τούτου σας ερωτώ: 1. Για ποιόν λόγο αρνείστε την επιχορήγηση σε έναν τόσο ευαίσθητο σύλλογο τη στιγμή που αυτή διδόταν από τον προκάτοχο σας; 2. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε για να διορθώσετε το μέγα σφάλμα σας;”.

Πηγή