Συνάντηση της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – ΙΡΑΚ

1216

Ύστερα από αίτημα της Πρεσβείας του ΙΡΑΚ στην χώρα μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ Ιρακινής αντιπροσωπείας προεξέχοντος του επικεφαλής της Πρεσβείας του ΙΡΑΚ στην Αθήνα κ. Hindreen Mustafa και των βουλευτών της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ιράκ με τον Πρόεδρο κ. Α. Καστόρη, τον Αντιπρόεδρο κ. Κ. Μπάρκα και τον Γραμματέα της Επιτροπής κ. Γ. Καΐσα.

Κατά την συνάντηση τονίσθηκαν και από τις δύο πλευρές οι στενοί ιστορικοί δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο λαών που φτάνουν έως και την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΙΡΑΚ έγινε πλήρη ενημέρωση των βουλευτών για την κατάσταση στην χώρα, στο πλαίσιο της οποίας ανακοινώθηκε και ο τερματισμός του πολέμου με την ολοκληρωτική επικράτηση των δυνάμεων του ΙΡΑΚ επί των τρομοκρατών του ISIS, ενός πολέμου που άφησε τεράστιες πληγές μιας και η καταστροφή των υποδομών της χώρας από τον ISIS ήταν ολοκληρωτική και εκτείνεται από υποδομές υγείας, παιδείας και δημοσίων οργανισμών κοινής ωφελείας έως υποδομές πολιτισμού και ιστορικών μνημείων.

Ο Επιτετραμμένος του ΙΡΑΚ ευχαρίστησε την Ελλάδα για την συμμετοχή της στο πρόσφατο συνέδριο για την ανοικοδόμηση της χώρας του που έγινε στο Κουβέϊτ, ζητώντας την βοήθεια και την υποστήριξη της χώρας μας σε κάθε δυνατό επίπεδο ενώ μέσω της Ομάδας Φιλίας απηύθυνε πρόσκληση στις μεγάλες ελληνικές εταιρείες να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση.

Ο κ. Καΐσας από την πλευρά του ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ΙΡΑΚ για την επίσκεψη και την ενημέρωση, εκφράζοντας την πλήρη κατανόησή του στο δράμα που περνά ο Ιρακινός λαός, ενώ ταυτόχρονα έκανε και έναν παραλληλισμό με την καταστροφή των υποδομών και την τεράστια πτώση του ΑΕΠ στην χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης, που αν και δεν πέρασε πόλεμο, μόνο με τέτοιες καταστάσεις θα μπορούσε να συγκριθεί. Όπως τόνισε ο κ. Καΐσας, η πρόσφατη οικονομική κρίση είναι ένα γεγονός που ενισχύει ακόμη περισσότερο το αίσθημα κατανόησης των δυσκολιών που υφίσταται ο Ιρακινός λαός και ενδυναμώνει την θέληση τόσο του Ελληνικού λαού όσο και των Βουλευτών της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – ΙΡΑΚ, για βοήθεια, αλληλεγγύη και στενότερη συνεργασία. Επίσης από τον κ. Καΐσα τονίσθηκαν οι αγώνες των δύο λαών για κοινές ιδέες, για την σταθερότητα, για την ειρήνη και για την δημοκρατία. Ιδανικά που θα πρέπει να τα προασπίσουν και τώρα και στο μέλλον.

Οι βουλευτές της Ομάδας Φιλίας ευχήθηκαν «καλές εκλογές» και μια ομαλή εκλογική διαδικασία στις επερχόμενες εκλογές στο ΙΡΑΚ στις 12 Μαΐου και όλες οι πλευρές έδωσαν την υπόσχεση για στενότερη συνεργασία στο μέλλον.