Η Θρακική Εστία Σουφλίου διοργανώνει 4ήμερη εκδρομή με εξαιρετικό ενδιαφέρον

3206

4ημερη Εκδρομή στη Βάρνα, στη Σωζόπολη και την ηλιόλουστη ακτή Βουλγαρίας διοργανώνει η Θρακική Εστία Σουφλίου. Άκρως δελεαστικό το πρόγραμμα παρακάτω:

1η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΥΦΛΙ – ΣΩΖΟΠΟΛΗ – ΒΑΡΝΑ (500 χλμ)
Αναχώρηση στις 06:00 το πρωί από το Σουφλί για τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα του Ορμενίου. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων και των ταυτοτήτων μπαίνουμε στην Βουλγαρία. Μέσω Σβίλεγκραντ και Τοπόλοφγκραντ διασχίζωντας μια όμορφη φυσική διαδρομή στις ήπιες πλαγιές της Στράντζας, θα φθάσουμε στη Σωζόπολη (Αρχαία Απολλωνία), την πιο παλιά αποικία των Ελλήνων στη Μαύρη Θάλασσα. Θα περπατήσουμε στα γραφικά της στενά με τα παραδοσιακά σπἰτια, θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Θεοτόκου από το 15 αιώνα και θα προσκυνησουμε τα οστά του Αγ. Ιωάννου του Προδρὀμου στην εκκλησία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Εδώ θα συναντήσετε τους περισσότερους Έλληνες της Μαύρης Θάλασσας. Ελεύθερος χρόνος . Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας στην Ανατολική Ρωμυλία μέσω Μπουργκάς ( Πύργου) τη γενέτειρα του ποιητή μας Κώστα Βάρναλη και περνώντας από την τουριστική Ηλιόλουστη Ακτή κατευθυνόμαστε προς την πόλη της Βάρνας η οποία αποτελεί σημαντικό λιμάνι στα ανατολικά της χώρας, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Είναι γνωστή και ως «Η θαλάσσια Πρωτεύουσα» ή «Η καλοκαιρινή πρωτεύουσα» της Βουλγαρίας. Η πόλη πήρε το όνομα Στάλιν από το 1949 ως το1956. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΝΑ – ΑΛΑΝΤΖΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ – ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ – ΒΑΡΝΑ ( 45 χλμ)
Πρωινό. Επίσκεψη στη μονή ΑΛΑΤΖΑ, μοναστήρι του 5ου αιώνα. χτισμένη ολόκληρη
μέσα σε βράχο αποτελεί έναν από τους πιο συχνά επισκεπτόμενους τουριστικούς χώρους της χώρας. Τον Μεσαίωνα ήταν κατοικία ασκητών, ενώ σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει τους θαυμαστές της ιστορίας και του μυστικισμού. Ακολουθεί το “ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ’’, μοναδικό στα Βαλκάνια με εξαιρετικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει επιδείξεις Δελφινιών. Συνεχίζουμε με την περιήγηση στην πόλη της Βάρνας, το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας , θα δούμε το Παλέ ντε σπορ, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Δημαρχείο, τη Μητρόπολη, το συντριβάνι, τις Ρωμαικές Λουτρά, το Αστεροσκοπείο. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον πανέμορφο Θαλασσινό κήπο, αλλά και τον πεζόδρομο με τα καταπληκτικά εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καφετερίες. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα κ.τ.λ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΝΑ – ΜΠΑΛΤΣΙΚ – ΒΑΡΝΑ ( 90 χλμ)
Πρωινό. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ανάκτορο του Μπαλτσἰκ. Ένα πραγματικό ανάκτορο, περικυκλωμένο από υπέροχο πάρκο. Όλο το συγκρότημα αποτελεί αυτόνομο κτήμα με όλα τα απαραίτητα κτήρια και εξοπλισμούς. Κάποτε υπήρχε ταχυδρομείο, γκαράζ, ακόμη και μικρό στρατιωτικό τμήμα. Σήμερα αυτό το αριστούργημα της αρχιτεκτονικής τέχνης εξακολουθεί να φέρει το όνομα το “Ανάκτορο”. Μαζί με τον Βοτανικό κήπο, όπου βρίσκεται, είναι μία από τις εκατό τουριστικές μονάδες της Βουλγαρίας. Ξενάγηση στους όμορφους κήπους του παλατιού. Ελέυθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση..
4η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΝΑ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΣΟΥΦΛΙ (450χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Σήμερα θα έχουμε το τελευταίο ραντεβού με τα όμορφα τοπία της Ανατολικής Ρωμυλίας και τις πόλεις που ίδρυσαν οι πρόγονοι μας. Θα επισκεφθούμε τη Μεσήμβρια, την πόλη με τις 42 εκκλησιές της. Η παλιά πόλη είναι προστατευόμενο μνημείο της UNESCO. Το πρώτο που θα θαυμάσουμε είναι τα τείχη της, ακολουθούν ο ναός της Αγ. Σοφίας (παλιά Μητρόπολη) , τα παλιά λουτρά όπου ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος IV ο Παναγιότατος πήγαινε για θεραπεία, ο ναός του Χριστού Παντοκράτορα 14ου αιώνα, ο ναός του Αγ. Ιωάννη του Αλειτούργητου, ο ναός του Αγίου Στεφάνου του 11ου αιώνα, ο ναός των Αρχάγγελων Μιχαήλ και Γαβριήλ του 13ου αιώνα, ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή του 10ου αιώνα. Ελεύθερος χρόνος .Αποχαιρετώντας το πανέμορφο τοπίο παίρνουμε το δρόμο για την Ελλάδα και με τις κατάλληλες στάσεις φτάνουμε στο Σουφλί.
ΤΙΜΗ: 115 ευρώ το άτομο
Η τιμή περιλαμβάνει :
– 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* Hotel ’’Luna’’, με πρωινό και δείπνο.
– Ασφάλεια εκδρομής
– Μεταφορά
– Ξενάγηση

Η τιμή δεν περιλαμβάνει
– Εισόδους μουσείων, Δελφινάριο και ανάκτορα Μπαλτσίκ
– Ποτά και φιλοδωρήματα
– Ότι δεν αναφέρεται ή αναφέρεται ως προαιρετικό.