Δεν χωρούν μικροπολιτικά παιχνίδια στον συνδικαλισμό των Ε.Δ.

1034

Θα σεβαστεί ο ΥΠΕΘΑ την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για ακύρωση της σύστασης της ΠΟΕΣ; 

Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν ο Βουλευτής Έβρου και Αναπλ. Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ,  Αναστάσιος Δημοσχάκης και ο Βουλευτής Α’ Αθηνών και Τομέαρχης Άμυνας της Ν Δ, Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών περί ακύρωσης της σύστασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Στρατιωτικών.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση μέχρι την έκδοση της 254/2018 απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, λειτουργούσαν δύο δευτεροβάθμιες «Πανελλήνιες Ομοσπονδιών Ενώσεων Στρατιωτικών» με τους διακριτούς τίτλους ΠΟΕΣ και ΠΟΜΕΝΣ. Η εν λόγω λειτουργία των δύο αυτών Ομοσπονδιών είχε προκαλέσει μια δυσλειτουργία και ανωμαλία στην έκφραση και εκπροσώπηση των συμφερόντων εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ, και τις έχει οδηγήσει στην Πολιτική Δικαιοσύνη, σχετικά με την νομιμότητα λειτουργίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣ, όπως προκύπτει από τις κατά καιρούς ανακοινώσεις Τύπου της ΠΟΕΣ και του ΥΠΕΘΑ, είναι προνομιακός συνομιλητής του Υπουργού Εθν. Άμυνας και επί της ουσίας είναι ο κύριος Σύμβουλός του σε θέματα που αφορούν τα εν ενεργεία στελέχη αλλά και πολλές φορές, καταχρηστικά, τα αντίστοιχα εν αποστρατεία στελέχη.

Επειδή δεν χωρούν μικροπολιτικά παιχνίδια στο ζήτημα του συνδικαλισμού των Ε Δ η Ν Δ είχε προτείνει μέσω στη συζήτηση του Ν.  4494/2017 του ΥΠΕΘΑ να συσταθεί μια ad hoc διακομματική επιτροπή για το συγκεκριμένο θέμα από την οποία θα προκύψουν κοινές συνισταμένες για υλοποίηση (διαβάστε σχετικά στα παρακάτω links http://www.dimoschakis.gr/?p=7005,  http://www.dimoschakis.gr/?p=7022,   http://www.dimoschakis.gr/?p=7245 ).

Οι δύο Βουλευτές ρωτάνε μεταξύ άλλων τον Υπουργό αν θα σεβαστεί την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με την ακύρωση σύστασης της ΠΟΕΣ και με ποιες ενέργειες θα την υλοποιήσει.

Επίσης, για τον αν θα συνεχίσει και με ποια ιδιότητα να έχει ως προνομιακό συνομιλητή του και Σύμβουλό του τον Πρόεδρο της ΠΟΕΣ.