Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ: «Με θετικό πρόσημο έκλεισε η εορταστική περίοδος για την αγορά της Αλεξανδρούπολης»

671

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η εορταστική περίοδος για την αγορά της Αλεξανδρούπολης σημειώνοντας μια αύξηση του τζίρου 2,5 με 3% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή εορταστική περίοδο κυρίως την προ παραμονή και παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τα όσα σχολίασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.
Σε αυτό όπως είπε ο Χατζημιχαήλ, βοήθησε και η έντονη παρουσία των Τούρκων επισκεπτών στην περιοχή -παρουσία-, την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενθαρρυντική.
Αναφερόμενος γενικότερα στην κατανάλωση των ημερών ο κ. Χατζημιχαήλ εκτίμησε πως το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ στην κατανάλωση. «Προφανώς είναι πεσμένη σε επίπεδο χώρας, δεν κάναμε τα 5 δις που κάναμε σε μια άλλη εορταστική περίοδο είναι μειωμένη περίπου στα 3δις,αλλα σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα δεν είναι αυτό ,αλλά η υψηλή φορολογία η οποία χτυπά κάποιες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, η οποία σε δεύτερη περίπτωση αφαιρεί αγοραστική δύναμη από τους καταναλωτές, « είπε ο κ. Χατζημιχαήλ και υπογράμμισε: « στην πρώτη περίπτωση ουσιαστικά αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και αυτό αποτελεί και τροχοπέδη στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.»
Μετά το διευρυμένο εορταστικό ωράριο, τα καταστήματα επανέρχονται από σήμερα σε κανονικούς ρυθμούς , με τους καταστηματάρχες να έχουν εναποθέσει πλέον τις ελπίδες τους για την κίνηση της αγοράς, στις χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες ξεκινούν την επόμενη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

ert.gr