Malcolm Young. Τιμή στο θρύλο των AC/DC που άφησε ορφανή την Hard Rock (video)

1359

Ο κιθαρίστας Μάλκολμ Γιανγκ υπήρξε ο ιδρυτής και η κινητήρια δύναμη των AC/DC, ενός από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα του χαρντ ροκ.

Γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 1953 στην Γλασκώβη της Σκωτίας και σε ηλικία 10 ετών μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αυστραλία. Τον Νοέμβριο του 1973, ίδρυσε τους AC/DC και σύντομα ενέταξε στο σχήμα τα αδέλφιά του Τζορτζ και Άνγκους Γιανγκ. Τρία χρόνια το συγκρότημα μετακόμισε στην Αγγλία και ξεκίνησε την μετεωρική του άνοδο στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Ο Μάλκολμ Γιανγκ ήταν η ηγετική μορφή των AC/DC. Διαμόρφωσε τον ήχο τους, έγραψε τις μεγάλες τους επιτυχίες μαζί με τον Άνγκους, ενώ ξεχώρισε και για τις επιδόσεις του στην ρυθμική ηλεκτρική κιθάρα, χαρίζοντας μας μερικά από τα πιο αξιομνημόνευτα ριφ. Το 1980 κυκλοφόρησε με την υπογραφή του ο εμβληματικός δίσκο του συγκροτήματος «Back in Black».

Το στιβαρό στιλ του στην ρυθμική κιθάρα επηρέασε πλήθος κιθαριστών του χαρντ ροκ και του χέβι μέταλ, όπως τον Τζέιμς Χέτφιλντ των Metallica και τον Ίζι Στράντλιν των Guns N’ Roses.

Από τα τέλη της πρώτης δεκαετίας του τρέχοντος αιώνα, διαγνώστηκε με άνοια και σταδιακά άρχισε να ελαττώνει τις δραστηριότητές του , ώσπου το 2014, εγκατέλειψε οριστικά τους AC/DC.

Ο Μάλκολμ Γιανγκ πέθανε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας στις 18 Νοεμβρίου 2017, σε ηλικία 64 ετών. Ήταν νυμφευμένος με την Λίντα Γιανγκ με την οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

Πηγή