Εργαστήρι κατασκευής μουσικών οργάνων από το ΕΜΘ

1943

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης εγκαινιάζει τα εργαστήρια του για ενηλίκους με αυτό της κατασκευής μουσικών οργάνων από τον Παναγιώτη Στουπιάδη, εθνομουσικολόγο.

Μέσα από μια σειρά σεμιναριακών κύκλων, ο ενδιαφερόμενος θα μάθει αναλυτικά τα θεωρητικά στοιχεία της βασικής και ειδικής οργανοποιίας καθώς και της οργανογνωσίας και στη συνέχεια να τα εφαρμόσει στην πράξη με τη συνεχή καθοδήγηση του διδάσκοντος.

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ένα ανοιχτό θεωρητικό μάθημα με σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη απόγευμα.
Πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής στο 2551036663 και info@emthrace.org.

Στουπιάδης Παναγιώτης – Art Luthier.
Το μουσικό του ταξίδι ξεκινά από την Θεσ/νίκη όπου αποκτά δίπλωμα Βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής καθώς και δίπλωμα ανωτέρων θεωρητικών της μουσικής.
Στην συνέχεια, μετοικεί στην απέναντι όχθη του Αιγαίου όπου και γίνεται κάτοχος πτυχίου εθνομουσικολογίας και θέτει υποψηφιότητα για την θέση του λέκτορα στο Mozarteum University of Salzburg ενώ παράλληλα, αποκτά πτυχίο κλασσικής Οθωμανικής μουσικής.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εκπληρώνει τον πόθο του να μάθει πως κατασκευάζεται ένα μουσικό όργανο στην πράξη, και αποφασίζει να εγγραφεί στο τμήμα κατασκευής εγχόρδων μουσικών οργάνων του ΙΕΚ Καστοριάς.
Ταυτόχρονα, μέσω ιδιωτικών φορέων, γίνεται κάτοχος πτυχίου ακουστικής , διπλώματος τεχνικού ήχου και διπλώματος μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στο mastering.
Μετά το πέρας των σπουδών του, συνεχίζει να έλκεται από τον μαγικό κόσμο της οργανοποιίας και μαθητεύει δίπλα στον Γιάννη Παλαιοδημόπουλο.
Η πορεία του ως οργανοποιός όμως δεν τελειώνει εκεί, μέσα από μια διαρκή εκπαίδευση σε μεθόδους και τεχνικές μεγάλων σχολών της οργανοποιίας του εξωτερικού, καταφέρνει να ενταχθεί στους κύκλους της καλλιτεχνικής οργανοποιίας (art luthier) και να ασκήσει την τέχνη που τον κέρδισε.