Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 22η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση των Φερών

1332
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 22η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση των Φερών από τις 11 έως τις 14 Σεπτέμβρη 2017. Η συμμετοχή των εκθετών ήταν πολύ ικανοποιητική. Στο σύνολο ο αριθμός άγγιξε τους 50.

Συμμετείχαν 26 εκθέτες εσωτερικού χώρου που είναι  παραγωγοί τοπικών προϊόντων , μεταποιητές, επιχειρήσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αγροτική εκμετάλλευση, 19 εκθέτες εξωτερικού χώρου με κατασκευαστές και εμπόρους αγροτικού  εξοπλισμού και 6  εκθέτες εξωτερικού χώρου με ζώα.

Καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης έγινε  μεγάλη διακίνηση  προϊόντων και υπηρεσιών με επαφές και εμπορικές συμφωνίες σ’ όλες τις κατηγορίες εκθεμάτων.

 

Στα πλαίσια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν δύο ημερίδες:
Στις 12-9-2016 με θέμα: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΥΓΡΩΝ ΛΙΒΑΔΙΩΝ-ΒΟΣΚΟΤΟΠΩΝ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ» με εισηγήτρια την κ. Μακρυγιάννη Ελένη από τον Φορέα Διαχείρισης ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ και

Στις 13-9-2016 με θέμα: « ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ»  με ομιλητές τον κ. Σταμάτη Κουρούδη, Πρόεδρο της Εταιρείας ΘΡΑΚΙΚΑ ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΑ και τον κ. Γιάννη Παπαδογιάννη της εταιρείας HECOT S.A.

 

Επίσης στα εγκαίνια στις 11-9-2016 έλαβε χώρα απονομή βραβείων σε έξι νέες καινοτόμες οικοτεχνίες των Φερών.

 

Την 22η Πανέβρια Αγροτική έκθεση επισκέφτηκε κόσμος από ολόκληρο τον Έβρο και την Ροδόπη και κλείστηκαν πολλές εμπορικές συναλλαγές.

Η Έκθεση των Φερών αποτελεί πλέον θεσμό για τον Δήμο μας γιατί προβάλλεται η περιοχή μας, τα τοπικά μας προϊόντα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι εδώ όπου βρίσκεται η καρδιά του Αγροτικού και κτηνοτροφικού χώρου, αναπτύσσεται μια πολύπλοκη δραστηριότητα, που δημιουργείται μέσα από μια σχέση συναλλαγής και συνάφειας τοπικών παραγωγών, μεταποιητών, εμπόρων, προμηθευτών και επισκεπτών και στηρίζει τον Αγρότη και τον Κτηνοτρόφο.

Οι θετικές εντυπώσεις και οι καλόπιστες κριτικές μας ενδυναμώνουν και μας κατευθύνουν σε πιο άρτια διοργάνωση για την επόμενη χρονιά.

Ευχαριστούμε πολύ το προσωπικό της Δημοτικής Ενότητας Φερών και το προσωπικό της πρώην Βιομηχανίας «Θράκης» που εργάστηκαν σε δύσκολες συνθήκες και υπερέβαλαν τον εαυτό τους για το στήσιμο και όλη την διεξαγωγή της 22ης Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης Φερών.