Έπιασαν τόπο οι κινητοποιήσεις για το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης; Ίδωμεν

1072
Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Υγείας στην Κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος  Δημοσχάκης, παραθέτοντας επιστολή του αναπληρωτή διευθυντή του Κέντρου Υγείας Βαλέριου Σαββίδη.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του, ο αν. διευθυντής του Κέντρου Υγείας είχε κάνει την διαπίστωση ότι, παρόλες τις ενέργειες των θεσμικών τοπικών παραγόντων και τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης δεν συμπεριελήφθη στην τελευταία τροποποίηση της ΚΥΑ, με την οποία 58 νέες ΠΕΔΥ (78 θέσεις Ιατρικού Προσωπικού) χαρακτηρίστηκαν Άγονες Τύπου Ά.

Το υπουργείο στην απάντησή του αναφέρει ότι σχετικά με το θέμα έχουν γίνει δύο σχετικές εισήγησεις από την 4Η ΥΠΕ προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πρώτη εισήγηση, όπως αναφέρεται στην επίσημη απάντηση του Υπουργείου,  έχει αριθμό πρωτοκόλλου 13861 και ημερομηνία 21/04/2016. Ωστόσο το Υπουργείο δεν μας ενημερώνει για τις αποφάσεις του σχετικά με αυτήν την εισήγηση.

Σε ότι αφορά τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό το Υπουργείο παραθέτει και πάλι λύσεις που έχουν δρομολογηθεί. Με πολύ χαρά θα περιμένουμε μια απάντηση με πεπραγμένα…