Αλεξανδρούπολη: Συγκινητικό ήταν το «Μουσικοχορευτικό ταξίδι στις Αλησμόνητες Πατρίδες του Ελληνισμού» (βίντεο)

1284
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» διοργάνωσε την Τετάρτη 30/8/2017 στο κηποθέατρο Προσκόπων Αλεξ/πολης, ένα «Μουσικοχορευτικό ταξίδι στις Αλησμόνητες Πατρίδες του Ελληνισμού» με το ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ της ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ.

 

Συμμετείχαν οι μουσικοί:
ΓΟΥΓΟΥΣΗ ΕΛΕΑΝΝΑ ούτι
ΔΟΥΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ γκάιντα
ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ λαούτο
ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ κλαρίνο
ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ βιολί
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑ κανονάκι
ΚΟΚΟΡΗ ΙΟΥΛΙΑ τραγούδι
ΜΑΜΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ τραγούδι
ΜΠΑΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ τραγούδι
ΜΠΕΝΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ τραγούδι
ΣΑΙΡΗΣ ΒΑΛΑΝΤΗΣ κρουστά
ΦΑΝΙΟΥΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ τραγούδι

Συμμετείχαν επίσης χορευτικά τμήματα των Συλλόγων: 1) Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης» σε χορούς Ανατολικής Ρωμυλίας και Δυτικής Θράκης, 2) Πολιτιστικός Σύλλογος Μαΐστρου σε χορούς Ανατολικής Θράκης και Μικράς Ασίας και 3) Πολιτιστικός Σύλλογος Νίψας σε ποντιακούς χορούς.

Ευχαριστούμε ολόψυχα τους μουσικούς του συνόλου μας που για άλλη μια φορά αφιλοκερδώς συμμετείχαν στην εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Αυτιστικών Έβρου, την πρόεδρο του Συλλόγου Αυτιστικών Έβρου κα Λίτσα Μαυρίδου και τα μέλη του Δ.Σ. για την τιμητική της πρόσκληση και τα καλά τους λόγια, καθώς και όλον το κόσμο που, παρά το κρύο, έμεινε μέχρι το τέλος και ζέστανε με το θερμό του χειροκρότημα όλους τους συντελεστές.