Αναστάσιος Δημοσχάκης: Δικαίωμα στην Εργασία για τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής

940

Δικαίωμα στην δεύτερη και τρίτη ανάθεση διδακτικών ωρών στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής

 

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής επιστολή του καθηγητή κ. Αγιαννιτόπουλου Αλεξίου για τη δεύτερη και τρίτη ανάθεση διδακτικών ωρών στους Γυμναστές.

 

Συγκεκριμένα στην επιστολή επισημαίνεται ότι μετά την περικοπή των ωρών γυμναστικής αλλά και την παύση βιωματικών δράσεων οι Γυμναστές αδυνατούν να συμπληρώσουν τις απαραίτητες διδακτικές ώρες.

 

Ο κύριος Αγιαννιτόπουλος διεκδικεί να έχουν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής το δικαίωμα σε δεύτερη και τρίτη ανάθεση διδασκαλίας αντικειμένων που εμπίπτουν στις σπουδές της Φυσικής Αγωγής, όπως έχουν άλλοι καθηγητές.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θέμα: <<Δεύτερη και Τρίτη Ανάθεση μαθημάτων Γυμνασίου από καθηγητές Φυσικής Αγωγής>>

Στην εποχή όπου τα πάντα μεταβάλλονται και αλλάζουν ριζικά, ίσως το υπουργείο παιδείας θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την δεύτερη ως και τρίτη ανάθεση στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Το σκεπτικό μου περιβάλλεται από ορθολογική και συνετή έρευνα για το που βαδίζει η ειδικότητα καθηγητών Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11).

  1. Είναι μία από τις λίγες ειδικότητες όπου δεν έχουν δεύτερη ή τρίτη ανάθεση.
  2. Είναι η ειδικότητα στην οποία αφαίρεσαν 1 ώρα από κάθε τάξη. Κατά συνέπεια σε ένα 15θέσιο σχολείο μειώθηκαν οι ώρες της Φυσικής Αγωγής κατά 15 ώρες!! (δηλαδή μια οργανική και κάτι!!)
  3. Η κατάργηση των project στα Γυμνάσια έφερε την αποδιοργάνωση της ειδικότητας και την μη κάλυψη ωρολογίου προγράμματος από πολλούς καθηγητές.
  4. Η κατάργηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης ως βάση για συμπλήρωση ωραρίου (2 ώρες) άμβλυνε το πρόβλημα της παραγράφου 3.
  5. Είναι η πολυπληθέστερη ειδικότητα στην διάθεση των νομών εκπαίδευσης (μόνο στον νομό Έβρου βρίσκονται 23 γυμναστές στην διάθεση και 11 γυμναστές κρινόμενοι ονομαστικά υπεράριθμοι!!.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία θεωρώ ότι η ειδικότητα των καθηγητών Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) πρέπει να βρει την θέση που τις αρμόζει στην εκπαίδευση και να μην αποτελεί παραπαίδι. Θεωρώ ότι όπως ο Θεολόγος έχει δικαίωμα ανάθεσης του μαθήματος Ιστορίας για συμπλήρωση ωραρίου έτσι και ο Γυμναστής να έχει το δικαίωμα ανάθεσης σε Βιολογία. ( μαθήματα όπως η Ανατομία, Βιοχημεία, Φυσιολογία, Βιομηχανική έχουν διδαχτεί στο πανεπιστήμιο). Επίσης οι δύο ώρες Φυσικής Αγωγής σε κάθε τάξη στο Γυμνάσιο αποτελούν λίγες στο να αναδειχθούν και να αναπτυχτούν οι αθλητικές ικανότητες του μαθητή.

Πιστεύω ότι το σκεπτικό μου είναι δίκαιο και δημοκρατικό και θα βρει ανταπόκριση από τους αρμόδιους φορείς. Ζητώ την δίκαιη και ώριμη ανάλυση του σκεπτικού μου από το υπουργείο παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων. Ζητώ στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολικού έτους 2017-2018 και οι γυμναστές να έχουν δεύτερες και τρίτες αναθέσεις όπως και άλλες ειδικότητες.

 

Μετά τιμής

Αγιαννιτόπουλος Αλέξιος

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής ΠΕ11

Email: agianialex@gmail.com , τηλ.: 6944361119

Διεύθυνση: Μακαρίου 8, Αλεξανδρούπολη

Πατέρας 4 ενεργών παιδιών στην εκπαίδευση