Αποφασίζουν κινητοποιήσεις για τα νέα διόδια σε Έβρο και Ροδόπη

1335
Λαμπάκης: «Έχω την αίσθηση ότι αυτή η κυβέρνηση, ως αριστερή, θα μπορέσει να αποδείξει την αριστερή της αντίληψη, ώστε να μη λειτουργήσουν μετωπικά διόδια»

 Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να γνωστοποιηθεί η μορφή του αγώνα που είναι έτοιμοι να δώσουν οι φορείς του Έβρου και της Ροδόπης, προκειμένου να μην λειτουργήσουν μετωπικά διόδια, ούτε στη Μέστη, αλλά ούτε και στο εναλλακτικό σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ που, όπως διαρρέεται, αφορά στο Αρδάνιο.

Σημειώνεται πως από χθες, είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του σταθμού διοδίων στη Μέστη, από την εταιρεία ΑΚΤΩΡ που κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό. Σαν να μην έφτανε αυτό, ‘σφήνα’ στη λίστα των νέων σταθμών διοδίων, με στόχο να γίνει η Εγνατία Οδός ελκυστική, ώστε να προσελκύσει ιδιώτες επενδυτές και να πουληθεί, φημολογείται πως μπαίνει και η περιοχή του Αρδανίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ θεωρεί ότι οι σταθμοί διοδίων σε Αλιάκμονα και Βενέτικο δεν θα έχουν μεγάλη αποδοτικότητα σε ό,τι αφορά τα έσοδα και για αυτό το λόγο έχει αντιπροτείνει την λειτουργία σταθμών διοδίων στη Σιάτιστα και στο Αρδάνιο.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ Βαγγέλης Λαμπάκης ανακοίνωσε  χθες ότι έχει ήδη μιλήσει με τον περιφερειάρχη Χρήτο Μέτιο και θα συνεχίσει τις επαφές με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους δημάρχους, ώστε άμεσα να υπάρξει μία ευρεία σύσκεψη, στην οποία θα αποφασιστούν συγκεκριμένες κινητοποιήσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Δεν έχουμε παρά να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας… Θα κάνουμε μία συγκέντρωση μαζί με όλους τους δημάρχους, τον περιφερειάρχη και τους εκπροσώπους φορέων και μαζί με τον λαό, από τον οποίο αντλούμε τη δύναμή μας, θα προβούμε σε κινητοποιήσεις. Εμείς είμαστε ο λαός και γι’ αυτό μας έχει η κεντρική σκηνή μακριά και δεν μας δίνει το χέρι για να συμπορεθούμε, επειδή προσπαθεί να μας χτυπήσει και να μας απαξιώσει απέναντι στο λαό. Εμείς όμως είμαστε δίπλα στο λαό κι όχι μακριά του, όπως εκείνοι, για πολλούς λόγους».

Ο δήμαρχος εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία του ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ούσα αριστερή, θα βρει τρόπους ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Χωρίς να συντάσσομαι με την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκομαι αντίθετα από αυτή, έχω όμως την αίσθηση ότι αυτή η κυβέρνηση, ως αριστερή, θα μπορέσει να αποδείξει την αριστερή της αντίληψη, με κάποιους τρόπους, ώστε να μη λειτουργήσουν μετωπικά διόδια. Δεν εφησυχάζω, είναι όμως ένα στοιχείο που μου δημιουργεί μία μορφή αισιοδοξίας. Με αυτό θα πάμε μαζί με τους υπόλοιπους φορείς για να πούμε προς κάθε κατεύθυνση ότι μετωπικά διόδια ούτε στο Αρδάνιο ούτε στη Μέστη πρέπει να λειτουργήσουν και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για αυτό».

πηγή