Κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης για τις τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

998
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε σήμερα (15/03) ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης με αφορμή τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση, την απαξίωση, αλλά και την υποβάθμισή του!

Στην Επίκαιρη Ερώτηση γίνεται αναφορά και για τη σχετική επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου (προσαρτάται συνημμένα), στην οποία κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα περισσότερα Τμήματά του, για απάνθρωπες συνθήκες  εργασίας, με αποτέλεσμα ακόμα και τα χειρουργεία να γίνονται χωρίς την απαραίτητη ασφάλεια για τους ασθενείς!

Επίσης, τονίζεται  ότι εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στο Νοσοκομείο οι κάτοικοι του Β. Έβρου αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικότητα διάφορα προβλήματα υγείας.

Ο Βουλευτής ρωτάει αν το Υπουργείο Υγείας προτίθεται να καλύψει τις κενές οργανικές θέσεις στο Νοσοκομείο άμεσα με μόνιμο προσωπικό κι όχι με προσωρινές λύσεις.

 

Επίσης αν θα προχωρήσει στην αυτοτέλεια – αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ή σε Νομοθετική Ρύθμιση που θα εξασφαλίζει τη συλλειτουργία των δύο Νοσοκομείων, με προτεραιότητα στην ενίσχυση και στην παντοειδή στήριξη κι όχι στην υποβάθμιση του εκείνου του Διδυμοτείχου.

Αναλυτικά η Επίκαιρη Ερώτηση:

ΘΕΜΑ: Τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου που οδηγείται σε συρρίκνωση, απαξίωση και υποβάθμιση!

Τριτοκοσμικές συνθήκες επικρατούν, δυστυχώς, στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, με την τραγική αυτή κατάσταση να διαιωνίζεται εδώ και δύο χρόνια περίπου. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τις 15 Ιουνίου του 2015 όταν είχα καταθέσει γραπτή Ερώτηση για το ίδιο θέμα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι το Νοσοκομείο δεν μπορούσε να καλύψει ούτε τα απαραίτητα αναλώσιμα! Λίγους μήνες μετά (26 Νοεμβρίου) κατέθεσα Επίκαιρη Ερώτηση κάνοντας λόγο για σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, αλλά και την ανάγκη διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειάς του. Σήμερα είμαστε θεατές στο ίδιο έργο, που επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου (με επιστολή του από τις 10 Μαρτίου)  κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα περισσότερα Τμήματά του, για απάνθρωπες συνθήκες  εργασίας, με αποτέλεσμα ακόμα και τα χειρουργεία να γίνονται χωρίς την απαραίτητη ασφάλεια για τους ασθενείς!  Με μαθηματική ακρίβεια το Νοσοκομείο οδηγείται στην πλήρη απαξίωση με τους κατοίκους του Β. Έβρου να αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για να αντιμετωπίσουν με επάρκεια διάφορα προβλήματα υγείας.  Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τον χάρτη, σε μια ευαίσθητη εθνικά περιοχή. Στην πρόσφατη επίσκεψή σας στον Έβρο ενημερωθήκατε πλήρως για τα προβλήματα του Νοσοκομείου και επιβάλλεται να προβείτε στις ανάλογες πράξεις, καθώς η καλή διάθεση και οι υποσχέσεις δεν επαρκούν.

 

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε:

  1. Θα καλύψετε τις κενές οργανικές θέσεις άμεσα με μόνιμο προσωπικό κι όχι με προσωρινές λύσεις;
  2. Θα προχωρήσετε στην αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ή σε Νομοθετική Ρύθμιση που θα εξασφαλίζει τη συλλειτουργία των δύο Νοσοκομείων, με προτεραιότητα στην ενίσχυση κι όχι στην υποβάθμιση εκείνου του Διδυμοτείχου;