Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και στελέχη της Εγνατίας Οδού

943

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη είχε το απόγευμα της Τρίτης 14 Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με την ευκαιρία των εγκαινίων για την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα 75 της Εγνατίας οδού που συνδέει την Κομοτηνή με τη Νυμφαία και τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα έργα υποδομών και μεταφορών που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Ο κ. Μέτιος ανέλυσε τις προτεραιότητες της Περιφέρειας σε θέματα ανάπτυξης τονίζοντας ότι τα έργα υποδομών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του περιφερειακού αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Ενημέρωσε τον κ. Σπίρτζη για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και παρουσίασε τον σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στο χώρο της ενέργειας.

Από την πλευρά του ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι η ανάπτυξη των υποδομών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι ένας στόχος τον οποίο συμμερίζεται το Υπουργείο και διαβεβαίωσε τον κ. Μέτιο για τη συνεργασία του.