Έτοιμη για φάιναλ φορ η Ορεστιάδα μετά τη χθεσινή νίκη στο κύπελλο

1178

Την ευκαιρία να ξαναμπεί σε τελική φάση Κυπέλλου μετά από 24 χρόνια (το 1993 είχε χάσει στον τελικό από τον Ολυμπιακό στο Αλεξάνδρειο) θα έχει η Ορεστιάδα η οποία επικράτησε με 3-0 σετ (25-17, 25-23, 25-15) της Νίκης στο Αιγιίνιο. Οι “ακρίτες” θα διεκδικήσουν την επιστροφή της σε φάιναλ φορ Κυπέλλου στον εντός έδρας αγώνα που θα δώσουν με την Κύζικο.

Την ευκαιρία να ξαναμπεί σε τελική φάση Κυπέλλου μετά από 24 χρόνια  (το 1993 είχε χάσει στον τελικό από τον Ολυμπιακό στο Αλεξάνδρειο) θα έχει η Ορεστιάδα η οποία επικράτησε με 3-0 σετ (25-17, 25-23, 25-15) της Νίκης στο  Αιγιίνιο. Οι “ακρίτες” θα διεκδικήσουν την επιστροφή της σε φάιναλ φορ Κυπέλλου στον εντός έδρας αγώνα που θα δώσουν με την Κύζικο.

Τραυματίες Μαυροβουνιώτης-Μορέλο 

Οι Θρακιώτες ξεκίνησαν πολύ καλά τον αγώνα και πήραν εύκολα το πρώτο σετ, αλλά στο β’ η Νίκη (είχε την ατυχία να χτυπήσει στο αντίχειρα στο ζέσταμα ο Μαυροβουνιώτης κι αυτό τον επηρέασε) μπήκε πιο απελευθερωμένα και είχε σταθερά το προβάδισμα (13-9, σε εκείνο το σημείο ο Ιωαννίδης πήρε τη θέση του Νας, 18-13) για να φτάσουμε στο 22-17. Εκεί οι γηπεδούχοι έπαθαν μπλακ άουτ, η Ορεστιάδα με σερί 1-8 πήρε το σετ και ουσιαστικά το ματς καθώς στο τρίτο σετ επικράτησε εύκολα, ωστόσο η νίκη επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Μορέλο λίγο πριν το φινάλε του αγώνα (υπέστη διάστρεμμα και αύριο θα εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασης του). «Ήταν ένα καλό τεστ για εμάς με μια ομάδα από τη μεγάλη κατηγορία. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω αλλά δεν τα καταφέραμε και πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα» είπε ο Θανάσης Στράντζαλης για την Νίκη, ενώ ο Μπάμπης Σταματόπουλος για την Ορεστιάδα τόνισε:

«Κρατάμε τη νίκη η οποία θα μας βοηθήσει αρκετά στην ψυχολογία καθώς είναι η πρώτη που πετυχαίνουμε μέσα στη χρονιά έστω και με ομάδα της Α2. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να το χαρούμε όσο θέλουμε μετά τον τραυματισμό του Μορέλο κι ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό. Η πρόκριση στο φάιναλ φορ είναι πρόκληση, αλλά ακόμη μεγαλύτερη είναι το να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία».

Περισσότερα ΕΔΩ