Μακάρι οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού να γίνουν πράξη…. αλλά κάπου τα έχουμε ξανακούσει…..

1201
Τρία «κοινωνικά» μέτρα Τσίπρα: «13η συνταξη», αναστολή ΦΠΑ, 5.000 προσλήψεις

tsipras-metra-exagelies

Σε άμεση διανομή σε χαμηλοσυνταξιούχους ποσού από την «υπεραπόδοση» των εσόδων προχωράει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σε διάγγελμά του ανακοίνωσε ότι θα δοθούν τις επόμενες ημέρες 617 εκ. ευρώ σε 1,6 εκ χαμηλοσυνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη κάτω των 850 ευρώ (ΕΔΩ αναλυτικά πότε και πώς θα δοθούν η “13η σύνταξη”). Η χορήγηση της «έκτακτης ενίσχυσης» ενόψει των εορτών θα γίνει αντισυμμετρικά και αναλογικά, δηλαδή από κάτω προς τα πάνω με αυτούς που παίρνουν μικρότερες συντάξεις να λαμβάνουν τα πιο πολλά χρήματα. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε ο κ. Τσίπρας το ποσό δεν θα είναι κατώτερο των 300 ευρώ.

“Η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας είναι εξαιρετικά σημαντική και οδηγεί στην ελάφρυνση του χρέους κατά 45 περίπου δις. Άμεσος στόχος η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης”, δήλωσε ο πρωθυπουργός από το Μέγαρο Μαξίμου.

“Κάθε ευρώ που πλεονάζει, στόχος της κυβέρνησης είναι να αναδιανέμεται στους αδύναμους πολίτες”, συμπλήρωσε, εξηγώντας ότι επανέρχεται η 13η σύνταξη σε όσους το έχουν ανάγκη.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειους και ανατολικού Αιγαίου: «Τη συμφωνία με τους εταίρους θα την τηρήσουμε στο ακέραιο αλλά ταυτόχρονα θα υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε να αναστείλουμε την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά της πρώτης γραμμής για όσο ακόμα διαρκεί η προσφυγική κρίση» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα προανήγγειλες ότι άμεσα προσλαμβάνονται 5.000 νοσηλευτές και γιατροί στο χώρο της Υγείας

«Διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός δύσκολου αγώνα. Θα βγούμε από την κρίση, όρθιοι και πιο δυνατοί», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή