Αλέκος Κοντός και Αντώνης Γραβάνης ανέλαβαν καθήκοντα συμβούλων του Περιφερειάρχη ΑΜΘ

561

Τις γνώσεις και την εμπειρία τους επικαλείται ο Χρ. Τοψίδης στην απόφασή του να ζητήσει τη συνδρομή τους σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης και υλοποίησης προγραμμάτων

 

Τη δυνατότητα που του δίνει ο Καλλικράτης να έχει στο πλευρό του ως ειδικούς συμβούλους ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν στο έργο του, χωρίς όμως μισθό ή αποζημίωση, αξιοποιεί ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, στα πρόσωπα δύο γνώριμων της περιοχής μας, του Αλέκου Κοντού και του Αντώνη Γραβάνη.

 

Σύμφωνα με τον Καλλικράτη «επιτρέπεται η ανάθεση καθηκόντων ειδικών συμβούλων για την  επικουρία των δημάρχων και των περιφερειαρχών για ορισμένο χρονικό διάστημα και με  συγκεκριμένα αντικείμενα, οι οποίοι υπηρετούν εθελοντικά και δεν λαμβάνουν μισθό ή  αποζημίωση, πλην των εξόδων εκτός έδρας κίνησης. Οι ειδικοί σύμβουλοι είναι επιστήμονες ή εμπειρογνώμονες ειδικού αντικειμένου ή κατέχουν αποδεδειγμένη εμπειρία σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, υποστηρίζουν στο αντικείμενό τους τα διοικητικά όργανα, τις επιτροπές και τις αρμόδιες υπηρεσίες και προσλαμβάνονται με απόφαση του δημάρχου ή του περιφερειάρχη».

Στην περίπτωση του Αλέκου Κοντού ο περιφερειάρχης ΑΜΘ είδε την δυνατότητα αξιοποίησης των γνώσεων και της εμπειρίας του σε θέματα αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης. Μάλιστα στην απόφαση ορισμού του ως ειδικού συμβούλου επικαλείται ότι ο κος Κοντός είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης  Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, της ΣΕΛΕΤΕ Θεσσαλονίκης και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του LEICESTER και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει  διατελέσει Υφυπουργός και Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, βουλευτής και νομαρχιακός σύμβουλος, ενώ έχει σημαντική αρθρογραφία οικονομικού περιεχομένου, αγροτικής ανάπτυξης και πολιτικού ενδιαφέροντος. Επίσης, είναι συγγραφέας τριών βιβλίων σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης.

Στην δε περίπτωση του Αντώνη Γραβάνη ο περιφερειάρχης είδε την δυνατότητα αξιοποίησης των γνώσεων του λόγω της σημαντικής εμπειρίας του σε θέματα σχεδιασμού, ανάπτυξης προτάσεων και υλοποίησης προγραμμάτων καθώς και της αυτοδιοικητικής του εμπειρίας.

Πεδίο δόξης λαμπρό στους δύο έμπειρους, όπως τους χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, πολιτικούς άνδρες να προσφέρουν αμισθί τις γνώσεις και την εμπειρία τους για να σβηστεί η Περιφέρεια ΑΜΘ από τη λίστα των πλέον φτωχών και με μεγάλα ποσοστά ανεργίας περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.