Για δημιουργία δυο παιδιατρικών ΜΕΘ και θέρμανση σχολείων της πόλης δεσμεύτηκε η Gastrate

779

Συνάντηση με τον εκπρόσωπο Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας Gastrade Κωστή Σιφναίο είχε στο γραφείο του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, με αφορμή τις δράσεις που προτίθεται να αναλάβει η εταιρία στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Κατά τη συνάντηση τέθηκε συγκεκριμένο πλαίσιο και ορίστηκαν οι πρώτες δράσεις Ε.Κ.Ε. που αναλαμβάνει να υλοποιήσει η εταιρία, ανταποκρινόμενη σε σχετική πρόταση του δημάρχου. Πρόκειται για την ίδρυση Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με τη δωρεά δύο παιδιατρικών κλινών ΜΕΘ και τη δωρεάν παροχή φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αλεξανδρούπολης εξασφαλίζοντας τη θέρμανσή τους, κατόπιν εκπόνησης της σχετικής μελέτης.

Παράλληλα και με πρωτοβουλία του δημάρχου ακολούθησε συνάντηση και ανοιχτή συζήτηση με τους επικεφαλής και εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων, στην οποία συμμετείχαν ο Σταύρος Σταυράκογλου, ο Νικόλαος Γκότσης και ο Πολυζώης Δημάκης, οι οποίοι κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις.

Μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης ανέφερε σχετικά: «Τώρα που οι συνθήκες διαπραγμάτευσης και συνομιλίας με την εταιρία είναι πιο κατάλληλες και πιο ώριμες από ποτέ, όπως και η χρονική συγκυρία είναι η σωστή, δυο μήνες πριν από την επίσημη πρώτη λειτουργίας της μονάδας, μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε όλα αυτά που λέγαμε το προηγούμενο μεγάλο διάστημα πριν καταλήξω να θέσω και εγγράφως τα αιτήματα και τις πρωτοβουλίες που παίρνει η δημοτική αρχή. Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και δωρεάν παροχή φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες του δήμου μας είναι οι δύο μετρήσιμες προτάσεις που τέθηκαν από πλευράς μας και δεσμεύτηκε η εταιρία να υλοποιήσει άμεσα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τη θετική ανταπόκριση του μετοχικού σχήματος της Gastrade σε όσα ζητήθηκαν και συζητήθηκαν στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της. Οι συζητήσεις είναι διαρκείς όσο διαρκής θα είναι η παρουσία της εταιρίας μέσω του έργου στην περιοχή μας. Παράλληλα θα ήθελα να τους ευχαριστήσω που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου και σήμερα βρίσκονται εδώ μαζί με εξειδικευμένους επιστήμονες με σημαντική εμπειρία σε θέματα τήρησης των όρων ασφαλείας και λειτουργίας παρόμοιων εγκαταστάσεων, οι οποίοι και θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στα ερωτήματα που θα τεθούν κατά τη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου».

Εκπροσωπώντας την Gastrade ο κ. Σιφναίος δήλωσε σχετικά: «Είχαμε μια πολύ χρήσιμη συνάντηση και συζήτηση με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκη αναφορικά με τις δράσεις του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Gastrade. Με το έργο LNG FSRU η Αλεξανδρούπολη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, νέους ορίζοντες και νέες προοπτικές για τους κατοίκους της. Στη νέα αυτή εποχή της πόλης θέλουμε να προχωράμε μαζί́ με την τοπική́ κοινωνία. Με δράσεις και πρωτοβουλίες που κάνουν καλύτερη τη ζωή και καλύπτουν ανάγκες των ανθρώπων της. Επικεντρώνοντας μάλιστα στο πιο πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο της Αλεξανδρούπολης, τα παιδιά́ και τους νέους της.

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Gastrade λοιπόν, ανακοινώνουμε σήμερα δύο σημαντικές πρωτοβουλίες:

  • Τη δωρεά προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης 2 παιδιατρικών κλινών ΜΕΘ.
  • Καθώς και την παροχή θέρμανσης σε σχολεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης, μετά από ειδική μελέτη που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο και θα ξεκινήσει άμεσα.

Εκτός από τις δύο αυτές πρωτοβουλίες που σήμερα ανακοινώνουμε, έχουν ήδη προηγηθεί αρκετές χορηγικές δράσεις της εταιρείας. Για εκδηλώσεις στην πόλη, όπως οι «Λευκές νύχτες». Για σημαντικές αθλητικές δραστηριότητες, όπως η Ρεγκάτα, ή το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης. Αλλά και σε σωματεία της πόλης που ζήτησαν και ζητούν τη στήριξή μας. Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον. Αυτές οι δράσεις πιστεύουμε πως απευθύνονται και ακουμπούν ένα ευρύ πλέγμα της τοπικής κοινωνίας. Στο προσεχές διάστημα, μετά και από συζητήσεις με τοπικούς φορείς θα παρουσιάσουμε και το συνολικό μας πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα καλύψει σημαντικές τοπικές ανάγκες και θα αγκαλιαστεί από την κοινωνία της Αλεξανδρούπολης.

Θα ήθελα, να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ζαμπούκη που σε πνεύμα καλής συνεργασίας μας επεσήμανε τις συγκεκριμένες ανάγκες που δεσμευτήκαμε σήμερα να υλοποιήσουμε, αλλά και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για τις προτάσεις που υπέβαλαν και την πολύ γόνιμη συζήτηση που είχαμε νωρίτερα. Στο πρόγραμμά Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που διαμορφώνουμε οι προτάσεις όλων θα είναι χρήσιμες. Σε ό,τι μας αφορά, θέλω να υπογραμμίσω και πάλι ότι είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τη νέα εποχή ανάπτυξης, προόδου και εξωστρέφειας στην οποία έχει μπει η Αλεξανδρούπολη. Όχι με λόγια, αλλά με χειροπιαστές δράσεις που δίνουν ενέργεια στο κοινό μας μέλλον».