Αλεξανδρούπολη: Έρχεται το νέο σύστημα μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων

938
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των βάσεων του συστήματος μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ».
Στόχος του έργου είναι η απρόσκοπτη αναβάθμιση και βελτίωση της βιωσιμότητας του Δήμου, καθώς και η ενίσχυση της μικροκινητικότητας, μειώνοντας τη χρήση ΙΧ για μικρές αποστάσεις, παρακινώντας τους δημότες να κάνουν χρήση των έξυπνων συστημάτων κινητικότητας και αποσυμφορώντας το οδικό δίκτυο.
Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση, σαράντα πέντε (45) ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, ειδικής κατασκευής για δημόσια χρήση, επτά (7) αυτοματοποιημένων σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων, σαράντα οχτώ (48) ηλεκτρονικών θέσεων ασφάλισης ποδηλάτων και τέλος το απαραίτητο λογισμικό διαχείρισης και χρήσης του συστήματος.
Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισής τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.
Το σύστημα περιλαμβάνει 7 σταθμούς μίσθωσης ποδηλάτων, οι 3 από τους οποίους θα διαθέτουν τερματικό μίσθωσης ποδηλάτων και οι υπόλοιποι 4 θα διαθέτουν σύστημα φόρτισης σταθμού μίσθωσης με ενσωματωμένο βιομηχανικό υπολογιστή και 4G router.
Το νέο σύστημα μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων έρχεται να ενισχύσει τις μετακινήσεις των δημοτών πιο γρήγορες, ασφαλείς και βιώσιμες.
Στο Δήμος Αλεξανδρούπολης, είμαστε χαρούμενοι να κάνουμε τις πόλεις και τους οικισμούς μας πιο έξυπνες!