Από την Κύπρο / Πάσχα στην Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη 1-6 Μαΐου 2024

1274

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Μέρα (Τετάρτη 01/05): Λάρνακα – Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Ξάνθη 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας όπου θα πάρουμε την πτήση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή από την αρχηγό μας και αναχώρηση για την Ξάνθη με ενδιάμεσο σταθμό στην όμορφη Καβάλα. Θα περιηγηθούμε από την παραλία ως την παλιά πόλη. Η συνοικία της Παναγίας, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στη χερσόνησο με τη θάλασσα τριγύρω. Ανηφόρες και πέτρινα στενά καλντερίμια και πολύχρωμα αρχοντικά. Θα δούμε μνημεία όπως το Ιμαρέτ, το σπίτι του Μοχάμεντ Αλί και τις Καμάρες. Η Καβάλα υπήρξε για πολλές δεκαετίες η πιο σημαντική παραγωγός καπνού. Χρόνος ελεύθερος.

Αναχώρηση για την Ξάνθη που θα μας φιλοξενήσει τις επόμενες μέρες. Ένα αρωματικό χαρμάνι πολιτισμών σας συνεπαίρνει με το άρωμά του. Σε κάθε γωνιά της πόλης ξυπνούν μνήμες της μακραίωνης ιστορίας της. Σήμα κατατεθέν η πλατεία με το Ρολόι και οι καπναποθήκες. Μεταφορά στο ξενοδοχείο.

2η Μέρα (Πέμπτη 02/05): Ξάνθη – Θάσος

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Κεραμωτή όπου θα πάρουμε το καράβι για τη γοητευτική Θάσο. Νησί πνιγμένο στο πράσινο, με παραλίες ονειρεμένες όπου τα πεύκα ακουμπάνε τη θάλασσα και δεμένο με την παράδοση. Εδώ θα δούμε μεταξύ άλλων, στο λόφο πάνω από τον Λιμένα, την αρχαία πόλη της Θάσου, που χρονολογείται στο 700 π.X. Θα δούμε τα ερείπια της Αρχαίας Αγοράς και το Αρχαίο Θέατρο του 5ου αι. π.Χ. Λίγο βορειότερα ορθώνεται η Ακρόπολη με τα απομεινάρια των ναών του Πυθίου Απόλλωνα και της Αθηνάς και τη μοναδική θέα στην πόλη ως τις απέναντι ακτές της Καβάλας. Τέλος, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν το κοντινό Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγάζει αξιόλογα εκθέματα.

Χρόνος ελεύθερος. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα γλυκά του κουταλιού και γεύμα σε μια από τις πολλές ψαροταβέρνες του νησιού. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Ξάνθη.

3η Μέρα (Παρασκευή 03/05): Ξάνθη – Πόρτο Λάγος – Αλεξανδρούπολη

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Αλεξανδρούπολη που θα μας φιλοξενήσει τις επόμενες μέρες. Ενδιάμεσος σταθμός στο μαγευτικό Πόρτο Λάγος που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα και είναι μετόχι της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους. Ένα υπέροχο τοπίο που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Εδώ θα επισκεφτούμε το ναό του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας Παντάνασσας.

Φτάνοντας στην Αλεξανδρούπολη και αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτια μας, χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Το βράδυ μεταφορά στην εκκλησία για την ακολουθία του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

4η Μέρα (Σάββατο 04/05): Αλεξανδρούπολη (περιήγηση) – Δέλτα Έβρου – Φέρες – Σουφλί – Δάσος Δαδιά

Πρόγευμα και η σημερινή μας περιήγηση ξεκινά με την πόλη της Αλεξανδρούπολης όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την παραλιακή με το φάρο σήμα κατατεθέν της πόλης. Επόμενος μας σταθμός το Εθνικό Πάρκο του Δέλτα που σχηματίζει ο Έβρος ποταμός πριν καταλήξει στο θρακικό πέλαγος, ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους στην Ευρώπη. Συνεχίζουμε για τις Φέρες, όπου θα επισκεφτούμε τον βυζαντινό ναό της Παναγίας της Κοσμοσωτήριας του 12ου αιώνα, μικρογραφία της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης. Συνεχίζουμε για το Σουφλί, με τα χαρακτηριστικά κουκουλόσπιτα, γνωστό για τα υφαντά και τα μεταξωτά του. Ελεύθερος χρόνος. Τελευταίος μας σταθμός το χωριό Δαδιά, με το περίφημο δάσος του, που έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο. Συναντάμε 36 από τα 38 πιο σπάνια αρπακτικά πουλιά της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Το βράδυ μεταφορά στην εκκλησία για την ακολουθία της Αναστάσεως. Επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο.

5η Μέρα (Κυριακή 05/05): Αλεξανδρούπολη

Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη. Το μεσημέρι θα οργανωθεί εορταστικό Αναστάσιμο γεύμα.

6η μέρα (Δευτέρα 06/05): Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη – Λάρνακα

Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης από όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για Λάρνακα.

Πάσχα στην Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη 1-6 Μαΐου 2024