Αλεξανδρούπολη: Αγρότες του νότιου Έβρου προχωρούν σε αποκλεισμό του τελωνείου Κήπων

500

Σε τετράωρο αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων προχωρούν σήμερα οι αγρότες του Νοτίου Έβρου συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου που διοργανώνεται στην Αθήνα.

Ο αποκλεισμός, μόνο για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα, πρόκειται να γίνει 5 με 9 το βραδύ πάντα σεβόμενοι τον πολίτη και «χωρίς καμία διάθεση να δυσκολέψουν το έργο των τελωνειακών υπάλληλων,» δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Καναβίδης.

Σήμερα το απόγευμα πρόκειται να αποφασισθεί αν και με ποιο τρόπο θα κατέβει στην Αθήνα συμβολικός αριθμός τρακτέρ για να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο. Ήδη μεγάλος αριθμός αγροτών πρόκειται να κατέβουν κονβόι με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα ενώ σε συνεργασία με τους αγρότες από την Κομοτηνή λεωφορεία πρόκειται να αναχωρήσουν πιθανόν τα ξημερώματα για την Αθήνα.

Στο βόρειο τμήμα του νομού σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Διδυμοτείχου Σωτήρη Χατζηαντωνίου σήμερα τα τελωνεία Ορμενίου και Καστανεών, παραμένουν ανοιχτά, ενώ αύριο σύμφωνα με κάλεσμα των αγροτικών συλλόγων Βύσσας, Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Τριγώνου όλοι οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, φορείς και πολίτες του Β. Έβρου δίνουν ραντεβού στις 3 το μεσημέρι στο τελωνείο Ορμενίου όπου προγραμματίζεται ο αποκλεισμός του, μόνο για φορτηγά αυτοκίνητα.

ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ