Αλεξανδρούπολη: Η ιατρική σχολή βράβευσε τις Ένοπλες Δυνάμεις

676

Του Χρήστου Νέδου

Μια τιμητική εκδήλωση βράβευσης από την διοίκηση της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ, προς την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, για την προσφορά τους, στην τιτάνια μάχη με τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις της βιβλιοθήκης της Ιατρικής στην Αλεξανδρούπολη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν στο πρόσωπο των διοικητών των στρατιωτικών σχηματισμών, όλα τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που αγωνίστηκαν υπό αντίξοες συνθήκες, έχοντας να αντιμετωπίσουν τα πύρινα μέτωπα, για την προάσπιση τόσο του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, όσο και των εγκαταστάσεων των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων της περιοχής, της Ιατρικής Σχολής και της Σχολής Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής.

Τα βραβεία παρέλαβαν κατά σειρά, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ», Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΥ», Υποστράτηγος Χρήστος Μπακιρτζής και ο Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Πεζικού «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ», Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Καραμανίδης.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς η σημερινή βράβευση. Θεωρώ ότι στο πρόσωπό μας, τιμάται και αναγνωρίζεται η προσφορά των ενόπλων δυνάμεων, όχι σε προσωπικό επίπεδο, αλλά κυρίως τιμάται ο καθένας από τους 9.910 άνδρες και γυναίκες του σώματος, οι οποίοι συμμετείχαν καθημερινά από τις 19 Αυγούστου μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση που βίωσε η Θράκη και θέλω να τονίσω την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία τους, προκειμένου να διαφυλάξουν με κάθε μέσο, το νοσοκομείο, τους ανθρώπους και τις εγκαταστάσεις.

Ο Θρακικός λαός μας εμπιστεύεται απόλυτα. Εμείς τον σεβόμαστε, τον τιμούμε και παίρνουμε δύναμη από τους Θρακιώτες και θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγός, σε κάθε δύσκολη στιγμή, πέραν της δικής μας υποχρέωσης, της διασφάλισης της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας. Σας ευχαριστούμε θερμά μέσα από την ψυχή μας», ανέφερε ο Στρατηγός Κωνσταντάκος.

https://www.kranosgr.com/%ce%ad%ce%b2%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b7-%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%ce%b2%cf%81%ce%ac%ce%b2%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%ad%ce%bd%ce%bf/?fbclid=IwAR1F3jk9Co9BeHGoI5yrFvt3ykg3uQG5Q9aGPj5wP_8fKDcTdWy3QdUwyMk